183 резултата
 •   Гимнастическите халки

  BB-Team

  Тренировките с халки за пръв път били разработени в началото на XIX век в Германия. Преди да започнат да се монтират масово по спортните клубове, халките били неизменна част от физкултурните салони в гимназиите. Оригиналната халка наподобявала повече триъгълник, отколкото пръстен. За пръв път халките били въведени в Олимпийската програма през 1924 г. Любопитен факт е, че президентът на САЩ Хари Труман имал монтирани халки в Белия дом.

  Прочети още 10 мар 2012 0 коментара

 •   FST-7 (Fascia Stretching Technique 7)

  BB-Team

  FST-7 е тренировъчен протокол, чийто създател е Хани Рамбод (Hany Rambod). Най-известните бодибилдъри в света се доверяват на тази методика, за да осигурят по-голяма хипертрофия и да изградят изоставащите си мускулни групи. Тренировката е с висок обем, кратки почивки между сериите, изометрично напрягане и непрекъснато разтягане.

  Прочети още 01 мар 2012 0 коментара

 •   Неписаните правила във фитнеса

  BB-Team

  Работата с хора е една от най-тежките. Фитнес залата не прави изключение, защото там се събират различни типажи – всеки със своя характер, настроение, дисциплина и цел. За да е приятен престоят в мястото, където се предполага, че се разтоварваме от натовареното ежедневие, е хубаво да се спазват някои "правила". Неписани, които се знаят от всички, но не винаги се спазват.

  Прочети още 28 фев 2012 0 коментара

 •   Мускулната памет

  BB-Team

  Организмът е изключително сложна система, в която всички органи са взаимосвързани. Важно явление, резултат от връзката между мускулната и нервната система, е мускулната памет. Къде се намира тя и как може да ни помогне в тренировките?

  Прочети още 19 фев 2012 0 коментара

 •   Интервю с Марина Декова (Marina)

  BB-Team

  Представяме ви една особено атрактивна и силна личност от нашия форум - Марина Декова. Вижте какво отговори тя на вашите въпроси и какво мисли за спорта, здравословното хранене и мотивацията.

  Прочети още 19 фев 2012 0 коментара

 •   Валентин Дикул

  BB-Team

  Може ли човек с тежка фрактура на гръбначния стълб, с парализирани крака в продължение на години, с абсолютната увереност на лекарите, че не би проходил никога повече, да се изправи на крака? Да започне да вдига невероятни тежести. Да жонглира с тежки железни кълба. Може ли силата на човешката воля и упоритият труд да направят чудеса? Нека проследим забележителната история на Валентин Дикул.

  Прочети още 06 фев 2012 0 коментара

 •   Густав Цандер

  BB-Team

  Всички сме свикнали със съвременните уреди във фитнес залите и физиотерапевтичните центрове. Но всяко нещо има своето начало и е претърпяло редица промени във времето. Началото на фитнес уредите се свързва с името на Густав Цандер – шведски физиотерапевт, който изобретява прецизни апаратури за укрепване на дух и тяло.

  Прочети още 27 яну 2012 0 коментара

 •   Интервю с Цветан Василев (ts.vassilev) - II част

  BB-Team

  Ето я и втората част от интервюто на BB-Team с един от обичаните от вас членове на нашия форум - Цветан Василев (ts.vassilev). Уверете се сами, че популярността му не е случайна.

  Прочети още 26 яну 2012 0 коментара

 • Страница 8 oт общо 8