183 резултата
 •   Интервю с Деница Славова (Diddlina)

  BB-Team

  С това интервю ви предлагаме да се запознаете по-добре с една амбициозна и красива дама, за която спортът наистина е начин на живот - Деница Славова, популярна в нашия форум и като Diddlina.

  Прочети още 05 юни 2013 0 коментара

 •   Какво е болката и какво е терапевтът?

  BB-Team

  Всеки знае, че като те боли, трябва да: се почива/се мажеш с мазила/ходиш на нагревки и т.н... Всеки знае, че терапевтът трябва да намачка/изпука/залепи/сложи игли/пусне ток... а дали?

  Прочети още 03 юни 2013 0 коментара

 •   Цинк - видове и ползи

  BB-Team

  Нутриентите могат да бъдат разделени на два вида. Първите, наричани тип 1, са нужни за конкретни метаболитни процеси. Такива са йод, желязо, витамин А, фолиева киселина, мед. Други, които спадат към тип 2, играят роля в множество метаболитни процеси и целия общ метаболизъм. Към тях спадат белтъчините, магнезий и цинк. На последният е отредена тази статия.

  Прочети още 29 май 2013 0 коментара

 •   Започване на кросфит тренировки

  BB-Team

  Кросфит стана много модерен напоследък. След като различни издания излязоха с гръмки заглавия като "Новия фитнес" и "Най-бързият начин да свалите мазнините", много хора решиха да започнат да "правят кросфит". Но липсата на достатъчно квалифицирани кадри и прекомерното гледане на кросфит клипчета в интернет доведоха да безумни парадокси.

  Прочети още 28 май 2013 0 коментара

 •   Есенциални аминокиселини, BCAA и левцин

  BB-Team

  Когато се употребява терминът аминокиселини, могат да се визират напълно различни комплекси, а селекцията от отделни видове аминокиселини да се използва за коренно различни цели или да имат различна ефективност. Обект на настоящия анализ ще е разликата между най-ефективните комбинации, които се предлагат на пазара.

  Прочети още 25 май 2013 0 коментара

 •   Ултравиолетова лампа за повече витамин D

  BB-Team

  Могат ли изкуствените заместители на слънчевата светлина да ни набавят необходимото количество витамин D?

  Прочети още 24 май 2013 0 коментара

 •   Защо суплементи, които са доказано неефективни… все пак дават резултати?

  BB-Team

  Случвало ли ви се е да купите най-новия суплемент, изпивате го в продължение на месец, виждате резултата от него и оставате доволни, но след определено време прочитате някъде, че тази добавка е доказано, че не действа?

  Прочети още 19 май 2013 0 коментара

 •   Тренировки и кръвно налягане (III част)

  BB-Team

  Артериалната хипертония е едно от най-разпространените заболявания в световен мащаб. Наричана е "тихият убиец" заради безсимптомното си протичане. Ако не се вземат навременни мерки за нейното контролиране и лечение, рискът от развитие на мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда и сърдечна недостатъчност нараства значително. Освен това в дългосрочен план са възможни поражения и върху други органи.

  Прочети още 18 май 2013 0 коментара

 •   Защо се храним?

  BB-Team

  Мотивацията ни за това какво слагаме в устата си може да бъде съзнателна, но по-често е по-скоро несъзнателна. Тази статия ще ви даде възможност да преразгледате собствената си мотивация и да си дадете сметка подхождате ли с нужните грижи и внимание към тялото си, или се храните колкото да оцелеете.

  Прочети още 16 май 2013 0 коментара

 •   Чревна флора

  BB-Team

  Малко повече информация за тези невидими труженици в храносмилателната ни система и тяхната важна роля за нашия здравословен статус. Кои са те, какви функции изпълняват? Можем ли с поддържането на техния баланс да избегнем състояния като дисбактериоза, да облекчим някои оплаквания и да се опитаме да  подобрим изцяло здравето си?

  Прочети още 14 май 2013 0 коментара

 •   Пиридоксал-5-фосфат (P-5-P)

  BB-Team

  Витамин B6 е водноразтворим витамин, принадлежащ към групата на В-комплекса. Витамин B6 е есенциален за множество метаболитни процеси, които засягат белтъчините и отделните аминокиселини. Още от ранно детство B6 оказва влияние върху растежа и играе важна роля за тялото през целия му живот.

  Прочети още 10 май 2013 0 коментара

 •   Как ни помага функционалната оценка на движението (ФОД)?

  BB-Team

  Как ни помага функционалната оценка на движението (ФОД)? Колко от нас познават някой, който е подходил съзнателно към тренировките, но въпреки това има посредствени резултати, контузии и неудовлетворение? 

  Прочети още 09 май 2013 0 коментара

 •   Анатомия на стречинга (част V)

  BB-Team

  В системата на йога има две пози, които са обявени за "краля" и "кралицата" на асаните, и въпреки че не са особено популярни и често практикувани в програми за стречинг, те носят ползи за тялото, несравними с никое друго упражнение. Тези пози нямат еквивалент в ежедневието ни, и именно на този факт се дължат специфичните им положителни ефекти.

  Прочети още 08 май 2013 0 коментара

 •   Нека се порадваме на слънцето, но разумно!

  BB-Team

  Слънцето е неоценим помощник в грижите за здравето... но то може да бъде също така и опасен враг. Някога нашите родители ни оставяха да играем на слънце много по-спокойно, отколкото е възможно днес. Само до преди две-три десетилетия никой не използваше слънцезащитни продукти, а най-разпространеният лек срещу слънчево изгаряне след дефламола беше... киселото мляко.

  Прочети още 03 май 2013 0 коментара

 •   Как да си направим двойна топка за самомасаж?

  BB-Team

  Масажът е есенциална част от възстановяването. Самомасажът е важен компонент на масажа. В този материал ще ви покажем как да си направите сами такъв уред за самомасаж.

  Прочети още 02 май 2013 0 коментара

 •   Едногодишен експеримент с витамин D

  BB-Team

  Какво означава "внимавай да не предозираш"? Как точно предозираме? С какви количества? Как го разбираме? А знаем ли всъщност какви са ни кръвните стойности на витамин D? И ако не ги знаем, има ли смисъл изобщо да теоретизираме?

  Прочети още 29 апр 2013 0 коментара

 •   Преден клек в детайли - практичен анализ

  BB-Team

  Как малките неща оказват влияние върху "голямата картина".

  Прочети още 27 апр 2013 0 коментара

 •   Митове в бодибилдинга: честотата на хранене (допълнение)

  BB-Team

  Преди време разгледахме тази тема. Информацията не се е променила, но някои хора не останаха убедени докрай. Тук разглеждаме тезата отново със нова, свежа доза доказателства.

  Прочети още 24 апр 2013 0 коментара

 •   Периодични изследвания при спортисти

  BB-Team

  При всички хора, които се занимават активно със спорт, са възможни и логични промени, свързани с тяхното здраве, кондиция и физиология. Именно затова е препоръчително редовното проследяване на някои показатели. Това може да стане с профилактични прегледи и определени изследвания в зависимост от нуждите. Кои са те?

  Прочети още 23 апр 2013 0 коментара

 •   Българи в чужбина: Мария Кадиева

  BB-Team

  В днешното интервю ще ви запознаем с Мария Кадиева, която се съгласи да ни разкаже повече за възможностите за спорт и здравословно хранене, които човек може да открие в щата Пенсилвания.

  Прочети още 21 апр 2013 0 коментара

 •   Безопасност при пренасяне на товари

  BB-Team

  При тренировките в залата почти винаги се спазват определени правила. Тежестите тежат, колкото изглеждат, имат удобни места за хващане и с тях се изпълняват упражнения, чиято техника по един или друг начин можем да научим. Някои хора не отделят специално внимание на това как тренират и понякога се контузват, това си е вид урок също.

  Прочети още 20 апр 2013 0 коментара

 •   Холинергици - източници на ацетилхолин

  BB-Team

  На фона на съвременното натоварване на мозъка и нервната система, нека си поставим въпроса: нужни ли са ни невротрансмитерите? Какво би било, ако можем да запаметяваме повече, да се концентрираме, да мислим по-бързо, да сме в добро настроение? Отговор може да ни даде "първият" сред невротрансмитерите – ацетилхолинът.

  Прочети още 18 апр 2013 0 коментара

 •   По-голям = по-знаещ?

  BB-Team

  Колко пъти се сблъскваме с твърдения от типа на "Човекът Х е по-голям/по-мускулест/по-силен от човека У, следователно трябва да послушаме съвета на Х."? Виждаме го във фитнес залите, по форумите, навсякъде в интернет. Дори списанията и рекламите разчитат на това. Разбира се, и това правило има изключения, но тук ще разгледаме няколко примера, които показват, че размер/сила не съответства на повече знания.

  Прочети още 17 апр 2013 0 коментара

 •   Принцип на изолацията и принцип на комплексността (част II)

  BB-Team

  Вече сте наясно какво е изолация, акцент и комплексност. В тази част ще се фокусираме върху използването на принципите, както и върху грешките, които се правят масово при различни движения.

  Прочети още 16 апр 2013 0 коментара

 •   Йо-йо ефект и механизми за свръхкомпенсация

  BB-Team

  Гледайки се в огледалото, вие се питате къде изчезнаха резултатите от последните месеци усилени тренировки и лишения от храна. Това е така познатият на всички йо-йо ефект - кошмарът на всички отслабващи. За неговата поява си има причини, които ще разгледаме и ще се научим как да подхождаме правилно, за да не се стига до това положение.

  Прочети още 14 апр 2013 0 коментара

 • Страница 2 oт общо 8