183 резултата
 •   Алкално-киселинен баланс

  BB-Team

  Възможно е! Причината е в това, че алкално-киселинният баланс (киселинността на тялото) е динамично изменящ се фактор, силно свързан с храна, физическа активност и здравен статус. Човешкият организъм е отворена система, която непрекъснато извършва обмяна на вещества, енергия и информация с околната среда.

  Прочети още 12 апр 2013 0 коментара

 •   Митове в бодибилдинга: хормон на растежа (II част)

  BB-Team

  Време е да разгледаме практически примери, близки до нашите тренировки, и да извадим извод от предоставените доказателства.

  Прочети още 11 апр 2013 0 коментара

 •   Българи в чужбина: Кристиан Георгиев

  BB-Team

  Кристиан Георгиев живее в Лондон и работи в сферата на фитнес услугите. Той пожела да ни разкаже малко повече за възможностите в района, в който живее и работи - Ромфорд, Есекс.

  Прочети още 09 апр 2013 0 коментара

 •   Натурални противовъзпалителни добавки (част II)

  BB-Team

  Ще обърнем повече фокуса към някои нестандартни микронутриенти като различните видове билки и протеиновите ензими, и ще отговорим на въпроса дали популярните добавки за стави и хрущяли могат да имат изразени противовъзпалителни свойства.

  Прочети още 08 апр 2013 0 коментара

 •   Спахте ли добре?

  BB-Team

  На думи всеки знае, че сънят е важен. Но нима е възможно да легне да спи човек, когато го чакат толкова много задачи? За мен сънят винаги е означавал много повече от обикновена почивка. Той е моето лекарство срещу всичко - умора, стрес, тревога, няма нещо, което един здрав сън да не е в състояние да направи по-поносимо. Но в момента темата ми е направо болна.

  Прочети още 05 апр 2013 0 коментара

 •   Тренировки и кръвно налягане (II част)

  BB-Team

  След като бяхме запознати с връзката между кръвното налягане и физическата активност, сега е ред да наблегнем на въпроса как следва да протичат тренировките при спортуващи с хипотония (ниско кръвно налягане). За целта нека накратко да припомним в какво точно се изразява ниското кръвно налягане и какви са неговите прояви.

  Прочети още 04 апр 2013 0 коментара

 •   Токсичност на плодовата захар (фруктоза)

  BB-Team

  Няма човек на този свят, който да не обича поне 1-2 вида плодове и да похапва от тях. Да не говорим за изкушенията от типа на подсладените напитки и сиропи. Кое е общото между всичките тези сладки примамки – отговорът е: съдържат фруктоза.

  Прочети още 03 апр 2013 0 коментара

 •   В памет на Джо Уидър

  BB-Team

  За едни създателят на бодибилдинга, за други - човекът, който го комерсиализира, Джо Уидър и приживе имаше много приятели и противници, но всички те познаваха и признаваха делото му.

  Прочети още 02 апр 2013 0 коментара

 •   Адренална умора

  BB-Team

  Умората. Най–големият враг и най–добрият познайник на трениращия. Умората е нашият стимул за справяне с проблемите. Ние познаваме умората като фактор, породен от труд или болести. Но има още една умора, хормоналната. Позната е като адренална умора.

  Прочети още 01 апр 2013 0 коментара

 •   Българи в чужбина: Бояна Атанасова

  BB-Team

  В днешното интервю с наши читатели, живеещи или пребивавали в чужбина и запознати с местните условия за спорт и целесъобразен начин на живот ще ви запознаем с Бояна, която пожела да ни разкаже какви са възможностите за спорт в Единбург, Шотландия.

  Прочети още 29 мар 2013 0 коментара

 •   Aлфа-липоева киселина (r-ALA)

  BB-Team

  Алфа-липоевата киселина е един от най-популярните и универсални антиоксиданти, използван широко в спортната и здравословната суплементация. Използва се като мощен антиоксидант срещу стареенето, подпомага отслабването и освен това бива един от най-предпочитаните помощници за покачване на мускулна маса при високовъглехидратно хранене.

  Прочети още 28 мар 2013 0 коментара

 •   Интервю с Мартин Митренцев (Intolerante)

  BB-Team

  Марто е сред най-активните момчета, занимаващи се с кросфит. Прочетете повече за него, спорта и интересите му.

  Прочети още 25 мар 2013 0 коментара

 •   Анатомия на стречинга (част IV)

  BB-Team

  Усукването е основна функция на тялото ни. Най-общо казано, то служи за балансиране на двете половини от тялото и поддържане на изправен стоеж в движение. Без него повечето от ежедневните ни дейности, над които дори не се замисляме, биха се оказали доста трудни, а някои дори невъзможни.    

  Прочети още 25 мар 2013 0 коментара

 •   Икономичен режим на тялото

  BB-Team

  В тази статия ще се опитаме да обясним какво точно представлява "starvation mode", какво се случва с тялото и метаболизма, когато се подлагате на различни диети с голям калориен дефицит и как може да предотвратите част от негативното влияние на този икономичен режим.

  Прочети още 24 мар 2013 0 коментара

 •   Етикет в залата по йога

  BB-Team

  През последните години йога и произлизащите от нея физически практики печелят все по-голяма популярност и все повече привърженици. Увлечени от модата, много хора посещават първия си йога клас без да знаят какво точно предстои да им се случи там, или пък с конкретни очаквания, често разминаващи се с реалността.

  Прочети още 21 мар 2013 0 коментара

 •   Тренировки и кръвно налягане (I част)

  BB-Team

  Физическите упражнения и колебанията в стойностите на кръвното налягане вървят ръка за ръка. В тази статия ще стане дума именно за тези взаимовръзки.

  Прочети още 21 мар 2013 0 коментара

 •   Разпределение на хранителните добавки през деня

  BB-Team

  Независимо дали е професионалист или любител, дали използва хранителните добавки за спортни или здравословни цели, всеки потребител трябва да знае как да употребява и разпределя добавките през деня, за да се използват оптимално и без прояви на нежелани ефекти.

  Прочети още 17 мар 2013 0 коментара

 •   Тренировки с въжета (Battling ropes)

  BB-Team

  Тренирането с бойно въже представлява система от специфични движения, чрез които се натоварва мускулатурата на цялото тяло. Предоставя възможност за много интензивна кардио дейност, развиване на функционална сила и здравина на хвата, подобряване на цялостната координация.

  Прочети още 15 мар 2013 0 коментара

 •   Вярвам, значи мога

  BB-Team

  Също като ходенето, много неща в живота ни започват като съзнателни и целенасочени усилия, за да се превърнат постепенно и неусетно в неотменна част от самите нас.

  Прочети още 14 мар 2013 0 коментара

 •   Глутамат

  BB-Team

  Глутаматът е сборно име на солите и карбоксилните йони на една от 20-те най-често срещани аминокиселини в белтъчната молекула - глутаминова киселина. Храните, овкусени с производни на глутамат вещества добиват по-добър вкус. Звучи чудесно, но приемът на глутамат не е свързан само с положителни страни.

  Прочети още 13 мар 2013 0 коментара

 •   Холестеролът - добър или лош?

  BB-Team

  Вечният враг, холестеролът. Свикнали сме да го класифицираме като добър и лош, опасен и безопасен, но дали е такъв, дали е различен или е просто един и същи агент, чиито различни състояния в организма ни указват за други проблеми?

  Прочети още 11 мар 2013 0 коментара

 •   Самомасаж с фоумролер

  BB-Team

  Малко са хората, които са осъзнали, че фоумролерът е задължителна част от съвременното ежедневие. Нужен е особено много на работещите на бюро – такива като мен и като вас, които в този момент четете този текст. Всеки ден някой ни обяснява колко е важно да спортуваме, отвсякъде ни залива информация как да го правим, кога, колко... малко или почти нищо обаче се споменава за възстановяването.

  Прочети още 08 мар 2013 0 коментара

 •   Българи в чужбина: Нина Дойнова

  BB-Team

  В днешното интервю с наши читатели, живеещи или пребивавали в чужбина и запознати с местните условия за спорт и целесъобразен начин на живот ще ви запознаем с Нина, която поиска да ни разкаже как изглеждат през нейните очи възможностите за спорт в САЩ.

  Прочети още 06 мар 2013 0 коментара

 •   Миостатинови инхибитори

  BB-Team

  От предишна статия вече сте се запознали накратко какво точно представлява миостатинът, какви функции изпълнява и до какви последствия за организма води неговото увеличено или намалено производство. В тази ще наблегнем на това до какво още може да доведе неговият излишък или недостиг.

  Прочети още 06 мар 2013 0 коментара

 •   Анатомия на стречинга (част III)

  BB-Team

  В йога и при изпълнение на стречинг упражнения движенията трябва да спазват определена последователност, за да се постигне максимална ефективност при минимален риск от травми. Най-елементарната подредба на упражненията е когато след всяка поза следва балансираща я контрапоза.

  Прочети още 05 мар 2013 0 коментара

 • Страница 3 oт общо 8