Нестандартни методи за отслабване

23 ное 2012
Снимка: sxc.hu

Една умна и уважаваща себе си жена, която се грижи за своята фигура, може да извлече изгода от всяко свое движение. Дали става въпрос за сутрешния крос, ежедневната разходка до работата, пълното отричане на асансьора като средство за придвижване, трескавото търсене на философския камък под формата на нискокалоричен дресинг за салата или диетичен сладолед с 0 калории, няма значение. Всичко може да бъде от полза в битката за перфектната фигура.


Вграденият у всеки модел и размер жена прецизен калкулатор за калории винаги държи сметка за баланса между приходите и разходите, любезно превръщайки единицата лакомство в точния брой изразходвани калории. Едно блокче шоколад се самоунищожава след половин час мотаене из офиса с купчина папки в ръце. И това е неоспорим факт!

Най-ефикасната женска хитрост за мотивиране и създаване на стимул за отслабване е покупката на дрехи с по-малък размер.

Едно, че самият процес на обикаляне по магазините, равняващ се на бягане през пресечена местност, унищожава прилично количество калории. Второ, че отчаяните опити на жената да се напъха и задържи в тясната дреха, без да ѝ нанесе забележими поражения като разпаряне по шевовете или повреждане на ципа, може да се сравни с часове занимания на велотренажора, защото създава работа на бицепсите, трицепсите, мускулите на краката и корема. Самото събличане на тоалета, след половинчасовите силови упражнения по навличането му, може да се сравни по ефикасност само с водни процедури в горещ басейн. Да не забравяме и тренировката на лицевите мускули, защото всичко това е придружено с оживен разговор по телефона, както и горещо обсъждане на тоалета с придружаващата я приятелка и продавачките от магазина.
Но най-приятната част на тази доволно изнурителна тренировка е търсенето на достойно място в дома, където да бъде окачена новата придобивка. Там тя ще буди възхита и нетърпеливо ще очаква деня, в който нейната собственичка ще премине финалната права към своето телесно съвършенство.

Всяка съвременна жена знае съвсем точно, чак до третия знак след десетичната запетая, броя на калориите, които изразходва, докато пие кафе, играе с детето си, извежда домашния любимец, чете книга или чати по Скайп. Тя знае даже колко калории се изгарят във всеки форумен спор и затова може смело и без капка угризение да си позволи нещо полезно и приятно под формата на парченце кекс, например.

Но не всяка знае, че по време на здрав, непрекъснат и активен секс могат да се изгорят най-малко 300 калории. Представяте ли си? Та това е ни повече, ни по-малко от половин шоколад!

Заинтригуваните от този въпрос могат лесно да открият точния брой на изразходваните калории при използването на различни пози и видове сексуална активност. Още повече, че по време на целия процес се напрягат точно тези мускули, които предизвикват отделянето на ендорфини – хормоните на удоволствието. В резултат на което се оказва, че спокойно може да се мине и без шоколад, стига да се спазват стриктно инструкциите, т.е. – пълно отдаване, телом и духом, на тренировката, наречена секс.
По-добри ще са резултатите, ако заниманията със секс се предшестват от лека и романтична вечеря. А още по-забележителен ще е ефектът, ако се прескочи вечерята, както и останалите хранения, с изключение на сутрешното кафе. Освен ако не става въпрос за фанатизирани привърженици на студентската диета, естествено. (Знаете я – чай и секс, ако няма резултат, спирате чая.)

Съчетаването на секс с тежък умствен труд като създаване на бизнес-план, планиране на семейния бюджет, ремонт на банята или предстоящото гостуване на свекървата ще повиши ефективността на тренировката десетократно.

Необичайните пози, особено тези, свързани с по-голямо физическо натоварване, допринасят за още по-бурното изгаряне на калориите.
Ако се съвместят секс и домакинска работа като миене на под, пране, гладене и бърсане на прах, то резултатите могат да бъдат зашеметяващи!
Като допълнителен ефект се явява и намаляването на мигренозните пристъпи при жените. (Мощно „ура“ откъм мъжката част!)
Голяма грешка ще бъде да не споменем научно доказания чрез множество експерименти факт, че оргазмът е най-енергоемката част от цялото спортно мероприятие. Нито една жена не бива да се лишава от него, защото това ще доведе до излишен брой монотонни тренировки във фитнеса, а самата тя ще пропусне едно от най-големите удоволствия в живота.

Приятно отслабване!

9641 | 23 ное 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате