Интересни прогнози и вещания за 2013

01 яну 2013
Снимка: Харисън Шмит

Е, прескочихме трапа, както казват някои – мина 21.12.2012. Тези, които по един или друг начин са вярвали, че може да се случи нещо, не са се замисляли за предстоящата 2013-та – та нали тя въобще няма да се случи.
Каква ще бъде тя, зависи основно от вас самите. И все пак, ето някои любопитни факти и прогнози за нея:

Кратка справка

 •   Змията/Змеят/ е шестият знак в китайския зодиак
 •   Съответстващият ѝ знак в западния зодиак е Дева
 •   Цвят – черен и син
 •   Елемент – вода
 •   Полярност - отрицателна
 •   Символика – помъдряването на човечеството

 

2013-та година е годината на Черната водна змия. Символът на змията по нашите земи е свързан със студенина, опасност, лукавост и коварство, а хората обикновено ги е страх от нея. На Изток обаче змията е знак за мъдрост, а освен това се води и за изключително красиво същество – често я сравняват с привлекателна жена. В Китай пък вярват, че змия в дома е добра поличба. При всички положения, това е един изключително противоречиво натоварен символ – змията може да донесе както лошо (отрова, смърт), така и добро (лекарство, оздравяване). Затова и в годината на Змията нещата ще изискват по-специално внимание, обмисляне и преценка. През тази година съветите са за внимателно и мъдро взимане на решения и предприемане на действия. Защото Змията обича премислящите и мъдрите. Известна като емблема на мъдрост и справедливост, тя ще подкрепя онези, които разсъждават, премислят добре, претеглят плюсове и минуси, внимават в своите постъпки и действат разумно.

Ето и различните прогнози и предсказания на световноизвестни гадатели – някои странни, някои стряскащи, някои успокоителни.

Инструкциите за употреба и четене са следните: да се четат с усмивка и да не предизвикват изпадане в тежки депресии, да се подхожда с присъщия на българина оптимизъм, че „можем да оцелеем при всякакви условия“:

 

 • • Елена Калантарова, изтъкнат унгарски астролог, е убедена, че 2013 ще бъде тежка година, период на война с „паразитите на всички нива“ – световни конспирации, политически преврати, икономически игри и природни катаклизми да очакваме през идните месеци.
 • • На глобална икономическа криза ще станем свидетели през 2013 според руския астролог Павел Глоба. Известният руснак предрича тотално сриване на банките, борсите и валутите по целия свят и рухване на цялата досегашна икономическа система. Според него през 2013-та задълбочаващите се лоши икономически обстоятелства и тежки условия на живот ще доведат до масови недоволства, безредици. Виновен за това според Глоба е Сатурн – планетата на нещастията и изпитанията, който влиза в знака на Скорпиона. Нарастващото недоволство обаче ще доведе и до положителни промени - до прелом в целия свят и установяване на нови работещи системи.
 • • Според българката Теодора Стефанова, през 2013-та ще има много промени и напрежение в България. През пролетта България ще влезе в Шенген и ще има ключова роля на Балканите при умиротворяването на конфликт. Отвътре обаче ще бъде раздирана от недоволства и скандали във всички сфери, а кризата ще се задълбочава, което ще доведе до масово изнасяне на българи в чужбина.
 • • Според руския писател-футуролог Владимир Стрелецки, който прави своите предсказания на базата на прогнози от учени, изследвания, гадатели, пророци и футуролози, 2013-та е годината, в която ще се появят редица изкуствени неща, като едно от тях ще бъде изкуственото месо, което ще замести истинското. Според него ще бъде създадена дори първата фабрика за такова изкуствено месо.
 • • Българската гадателка Николета Йорданова пък, която стана известна в предаването „Ясновидци“, а по-късно и с предсказанието за наводненията, които сполетяха село Бисер, също смята, че 2013-та ще бъде много тежка за България. Като кризисно положение тя вижда не икономическата ситуация, а природните стихии – земетресения и наводнения.
 • Ванга е била пестелива по отношение на 2013-та и не е влизала в много детайли и подробности за самата година. 2013-та според нея ще бъде и тежка, и хубава. Информацията, която е дала за идните месеци е, че това е време на глобална промяна и изменения. Година на много раздори и в същото време – на много обединения, на скандали и кризи и в същото време – на ново мислене, водено от по-високо съзнание, от по-голяма духовност. Според Ванга ще се появи и ново учение за мир, което ще обедини много хора. 2013-та ще бъде трудна, защото ще е все още началото на този преход, в който все повече хора ще се обръщат към духовното, защото бележи първата част на пътя към съзидателното общество. Преходните години ще бъдат тежки, трудни и разрушителни (за старите, ненужни системи и окови), но необходими.

Е, с вас нямаме гадателски способности, затова четем чуждите и чат-пат си гризем ноктите – къде от притеснение, кога от скука и досада, а може би и заради стар детски навик. Разбира се, прави впечатление, че повечето прогнози са в една насока, не особено розова. Но, не случайно завърших предсказанията с това на Ванга. Мисля, че е важно да помним, че винаги най-тъмно е преди зазоряване.

18927 | 01 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате