За януари и изкуството

11 яну 2013
Снимка: Театър 199

Празници, делници, храна и пак празници. Следват студени дни и още празници с делници - веднага разбираш, че става дума за януари.
Но между засилената празнична програма се промъкват няколко събития, които лесно могат да бъдат пропуснати, а не бива.

 

Хронологично започваме с австралийския архитект Хари Зайдлер, който отново е в България, за да представи едни от най-значимите си проекти- а именно неговата пътуваща изложба, която включва архитектурни модели, скулптури, фотографии, филми, книги и оригинални рисунки.


Откриването е на 10-ти февруари от 18 ч. във Vivacom Art Hall, но ще имате шанса да ѝ се наслаждавате цял един месец, така че не бързайте, но и не забравяйте!

На 14-ти януари бих ви препоръчал да отидете на театър, защото храната за душата е толкова важна, колкото и тази за стомасите ни.

 


Театърът е 199, а Иван Урумов поставя постановка по текстове на Керуак и Буковски – „Късмет по дяволите”, където ще имате шанса да надникнете в един претъпкан и много интересен американски бар, в който ще се лее нещо повече от уиски, но... нека оставим останалото на актьорите. А кои са те - разберете сами.

Веднага след това, на 16-ти, ако случайно си намерите извинение и не отидете на театър, ще имате възможността да се реванширате в сферата на едно друго изкуство- това на големия екран.

Стартира Sofia Menar Film Festival- кино от Близкия изток и Северна Африка.
Ако никога не сте чували за „Цветята на корана”, то едно от задължителните заглавия, които трябва да посетите, е прожекцията на филма „Хабиби”.

А ако сте чували, то сигурен съм - вече имате билети. Фестивалът ще ни радва до 3-ти февруари.

1119 | 11 яну 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате