Как да гледаме на боб

15 апр 2013
Снимка: sxc.hu

Предполагам, че е възможно:

  • Да се отнесете скептично към това четиво. Тогава прочетете края му – все ще има някаква полза...
  • Да се отнесете с доверие. Тогава ще имате нужда от настойчивост и добър психологически подход към ползвателите на вашето умение.

Няма да повярвате, но някои хора просто не искат да им се гледа. Аз лично ги убеждавам има-няма за петнайсетина минути и след едноминутното гадаене, те са ми признателни. Разбира се, това не се отнася за зет ми, който е компютърен специалист, и бяга като дявол от тамян от моите магически зрънца. Все пак, в негово отсъствие бобът каза, че ще има успехи...
Но да не ви занимавам с моите неволи, може вие веднага да се утвърдите и цялото ви обкръжение да ви моли: „Хвърли един боб!”.

Да подходим стъпка по стъпка към развиването на една нова дарба у вас.

Отброявате 41 зърна боб – няма значение дали е едър, дребен, шарен, бял... това са подробности за гадателя. Означавате си 2 от тях за положителен и отрицателен отговор. Аз подходих със светофарно мислене и нарекох червеното „не”, а зеленото - „да”. Украсете си ги както искате, важното е да знаете кое какво е.

Вземете всички зрънца в двете затворени шепи и ги раздрусайте. Важно е да формулирате ясно въпроса си, очаквайки еднозначен отговор. Добре е да добавите и някакво уточнение като срок, защото на въпроса „Ще се оженя ли?” бобът може да отговори честно „Да!”, но щастливото събитие да ви споходи около 95-ия рожден ден... Задавайте ясни и конкретни въпроси. Старайте се да не сте с кръстосани  крака – това важи и за човека, за когото питате. Питането може да се осъществява и наум.
Аз лично не търся отговори на въпроси около глобалното затопляне, световната криза, космически програми, но не съм чувала да има ограничения. По принцип във Вселената ограничения няма...
На долната снимка виждате случай, в който бобът ви отговаря с „не” – пред червеното зърно няма бели, които да го преграждат, а пред зеленото има бариери. Ако някой друг е задал въпроса, гледайте разположението спрямо неговото позиция – дали „не”-то е открито към него. 


На следващата имате обратното – отговорът е „да”, защото зелното не е засенчено от нищо. В действителност няма да получавате толкова категорични отговори. Преценявайте за всяка ситуация кое е по-отдалечено и с повече бели пред него. Можете да преформулирате въпроса, но не забравяйте, че понякога бобът просто си мълчи, за да може питащият да направи избор сам.

Ако сте решили да правите бляскава кариера на гадател, не носете зрънцата небрежно. Вземете си една изискана торбичка от бижута и ги сложете там. Без много гордост мога да призная, че има хора, които като ме видят с червената кесийка, започват да мълвят решително: ”Нищо няма да питам боба!”. Но има и една голяма група, която ме посреща с отворени обятия, за да получи решения, предложения и насоки...

И вече дойдохме до края, който хич не е за пренебрагване. Имам само една уговорка. Ако вашият любим използва израза: ”Благодаря, не консумирам фасул!” – не се морете да четете повече. Но ако той казва : „Обожавам боб!”, следете внимателно...

Останалите в пакета бобени зърна сварете така, както го правите обикновено, или както баба ви е учила – с чушка, лук, целина, домат, морков, джоджен. 
Изцедете го хубаво и към него добавете нарязан бекон и гъби.
Разпределете го в гювечета – 2/3 от обема.
Вместо капак оформете една малка питка отгоре (ако не ви се меси, купете си готово тесто).
Ястието е готово след 40 минути – оригинално и вкусно.

Пожелавам ви на въпроса: „Влюбен ли е в мен?” магическият боб да отговори с „Да!”.
А сготвеният? Сготвеният ще ви отговори, след като го хапнат: „Вече –ДА!”
Успехи в любовта и кулинарията!

10820 | 15 апр 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате