Фобиите на звездите

17 сеп 2013

        Те са красиви, известни и самоуверени. Целият свят ги обожава. Зад привидната непоклатимост и чар обаче знаменитостите крият несигурност и множество страхове.

        Том Круз например се страхува от втренчени в него погледи и дори забранява на снимачния си екип да го гледа в очите. Актьорът Киану Рийвс изпада в паника, когато чуе звънящ телефон. Необичаен е и страхът на Матю Маконъхи – той се ужасява от въртящи се врати.

        Парадоксално, но красавиците Брук Шийлдс и Памела Андерсън не понасят огледала, а Джоди Фостър направо ненавижда магазините и изобщо не влиза в тях.

        Ексцентрични като тях самите са и страховете на Уди Алън, който се бои от слънцето, и на Лейди Гага, която изпада в ужас при вида на... бебета.

        Цял куп фобии има актрисата Кристина Ричи – тя не се докосва до растения, тъй като били твърде мръсни и никога не се къпе в басейни, защото там можело да има... акули!

        От други морски обитатели се страхува Леонардо ди Каприо – той не понася медузи. Моделът и телевизионна звезда Тайра Банкс пък от малка мрази делфините.

         Много от звездите страдат от... нека ги наречем „технологични” фобии – Шон Конъри се бои от светофари, а Стивън Спилбърг и Дженифър Лов Хюит изобщо не ползват асансьори.

         Разпространен е и страхът от самолети. Цяла плеяда от холивудски знаменитости дори не доближават до летището – сред тях са певицата Дайдо, актьорите Бен Афлек и Дженифър Анистън, италианският музикант Адриано Челентано, дори безстрашният Рамбо – Силвестър Сталоун.

         Голяма част от известните страдат и от т.нар. „верминофобия” – ужас от микроби и бактерии. Най-фрапиращи в списъка са Бионсе, която има специални изисквания за хигиената по време на гастроли, и Джулия Робъртс, която ходи в ресторант, само ако масите и приборите в него са напълно дезинфекцирани.

          Необяснима паника от някои животни изпитват Орландо Блуум и Кристен Стюард. Първият не може да понася прасета, а звездата от „Здрач” мрази конете. Австралийската красавица Никол Кидман пък се страхува от пеперуди. Тя се опитала да преодолее страха си, като влезе в стая, пълна с прекрасните крилати създания, но... методът ѝ претърпял пълен провал.

        Мълчаливият Джони Деп страда от необичайна фобия – той се бои от клоуни. Ексцентричният Били Боб Торнтън, известен с любовта си към ножовете, буквално се разтреперва от ужас при вида на антикварни мебели. Освен това мрази и пластмасови прибори. 

        Цяла група актьори имат обсебващо голям страх да не развият рак – сред тях са бившата спайска Виктория Бекъм и особнякът Уди Алън. Само при мисълта за стоматолог пък се разтреперва звездата Робърт де Ниро.

        По-педантична е манията на футболиста Дейвид Бекъм – той се бои от безредието. Подобна фобия има и актрисата Джесика Алба, а попиконата Мадона изпитва ужас от гръмотевици.

1968 | 17 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате