Блондинка или брюнетка?

30 сеп 2013
Снимка: sxc.hu

Всеки ден чуваме вицове за блондинки и брюнетки – и се смеем на забавните сравнения и шеги на наш и чужд гръб. „Как една блондинка да поумнее само за половин час? Като си боядиса косата тъмна!“

Но какви са фактите за блондинките и брюнетките?

1. Мъжете предпочитат да спят с блондинки, но над 61% смятат, че брюнетките са по-добри съпруги. С други думи, идеалният вариант е да сте с руса коса преди сериозното обвързване, а после да преминете към отбора на брюнетките за бонус точки като по-добра съпруга.

2. На блондинките им е нужно повече време да се приготвят за излизане. Проучване от 2009 г. показало, че брюнетките се приготвят средно с 6 минути по-бързо от блондинките – за 66, вместо 72 минути.

3. Повече мъже предпочитат брюнетките за съдържателен и задълбочен разговор – 63% срещу едва 37% за блондинките.

4. Блондинките може да са предпочитан сексуален партньор, но брюнетките водят класацията като по-добри в целуването, а 47% от мъжете намират тъмнокосите дами за по-чувствени.

5. Въпреки че повече мъже намират блондинките за по-желани в леглото (36% срещу 31% за брюнетките), жените с тъмна коса според 42% от мъжете са по-секси.

6. При първа среща брюнетките са смятани за по-умни. Причината за това е неясна, но се спекулира, че е поради простия факт, че ако една жена се боядисва в русо, тя прекарва повече време, фокусирана над външния си вид, което навежда мъжете на мисли за лекомисленост и суетност (въпреки очевидния факт, че има много умни блондинки).

7. Мъжете избират партньорката си по своя собствен цвят на косата. Проучване от 1971 г. показало, че мъжете с тъмни коси предпочитат брюнетки; русите мъже харесват по равно блондинки и брюнетки, а русите, тъмнокосите и червенокосите жени единодушно предпочитат мъже с тъмна коса.

8. Естествените блондинки имат повече косми по главата от естествените брюнетки. Естествено русите жени имат средно 120,000-147,000 косъма, докато естествено тъмнокосите жени имат 100,000-120,000. Това е плод на проста еволюционна биология, тъй като русата коса е по-бедна на меланин и е нужна по-богата космена покривка, за да защитава скалпа от слънчевите лъчи.

9. Сервитьорките – блондинки получават повече бакшиши от колежките си брюнетки. Въпреки че тъмнокосите жени са приемани за по-атрактивни и сексапилни, русите сервитьорки получават значително по-високи бакшиши, според проучване сред 482 сервитьорки, проведено в 2009 година.

10. Жени, които боядисват косата си по-светла, се чувстват по-забавни. По-светлокосите жени излизат по-често вечер (3 вечери навън за русите срещу 2 вечери за тъмнокосите).

11. Брюнетките имат като цяло по-здрава коса. Не на последно място заради простия факт, че повечето блондинки са изкуствено руси, т.е. косата им е по-агресивно третирана.

12. Блондинките по-лесно прикриват сивите си коси с боя (логично), а по-голям процент от тъмнокосите жени в напреднала възраст, които се боядисват, започват да предпочитат по-светли цветове, тъй като с рус цвят на косата белите косми се забелязват по-малко.

В заключение: според проучванията блондинките са забавни и изкарват по-добри пари, а брюнетките изглежда отнасят лъвския пай и освен в леглото, са смятани за по-добри във всичко, чак до целуването и перспективите за брачен живот. Но въпреки научните данни, тази статия е изцяло за забавление.

Искрено ваша,
Брюнетка
 

3460 | 30 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате