Брад и Анджелина с най-доброто розе в света

25 ное 2013

Виното Château Miraval Rosé, реколта 2012 г., на звездната холивудска двойка Анджелина Джоли и Брад Пит беше обявено за най-доброто розе в света.

Виното, произведено в имението им в Прованс, Франция, се нареди на 84-о място в света в топ 100 на списание "Уайн спектейтър" на вината на годината и на първо сред розетата. Главният редактор на списанието Ким Маркъс заяви, че розето е едновременно "изискано и елегантно, предлага чист и концентриран аромат на изсушени червени плодове, мандарина и пъпеш".

38-годишната актриса и дългогодишният ѝ партньор се възползваха от помощта на семейство Перен – пето поколение винопроизводители от Франция, за създаването на виното. То е произведено от лозовите масиви в имението на Брад и Джоли Шато Миравал, което купиха за 60 милиона долара миналата година. Бутилка от виното се продава за между 23 и 28 долара, а всичките 6000 бутилки бяха пуснати на пазара през март и бяха разграбени само за пет часа. При първоначалното вкусване "на сляпо" от експерти на списание "Уайн спектейтър" в Ню Йорк виното беше оценено с 90 от максимални 100 точки и беше определено като изключително.

Розето на холивудската двойка е първото, което намира място в годишната класация на най-добрите сто марки вино в света.

 

/БГНЕС

1577 | 25 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате