Най-необикновените професии на света

02 сеп 2013
Снимка: Getty Images

Времената, в които професии като летец, космонавт, естествоизпитател и др. звучаха твърде екзотично, отдавна останаха назад в миналото. Днес по света се появяват все по-странни и необичайни занимания, с които хората изкарват прехраната си. И при това някои от тях се забавляват твърде добре, работейки!

„Кокосова безопасност“

В престижните хотели на Вирджинските острови има специално назначени хора, които отговарят за безопасността на посетителите и ги предпазват от падане на кокосов орех на главата. „Кокосовата безопасност“ е една много отговорна и важна служба в красивите курорти на това райско кътче на света.

„Президентски козметик“

Тези много специални мъже са отговорни за приличния външен вид на четиримата президенти от планината Ръшмор, САЩ. Работата им се състои в ежедневно изследване на лицата им за пукнатини, които биха могли да съсипят облика на тези велики хора.

„Повелителят на водните атракциони“

Това е човек с изключително завидна професия – тестер на водни атракциони. Той обикаля света и се забавлява на хиляди водни пързалки и други водни атракциони. След това предоставя пълен отчет за своите впечатления. Интересно е обаче дали доходите му успяват да покрият сметките за нови бански костюми, които в неговия случай се явяват работна униформа?

„Пазач в Рая“

А този човек е просто невероятен късметлия! Нарича се Бен Соутхъл и печели мястото си след оспорвана борба с 35 000 претенденти. Шест месеца в годината той работи като пазач на тропически остров с правото да се къпе, гмурка и живее в лукс. И за цялото това удоволствие той получава заплата от 110 000 долара!

„Професионален висящ на опашки“

Едва ли има човек, който да обича да виси на дълги опашки, да пристъпя от крак на крак и да се прозява от скука. Но на някои места срещу определено възнаграждение можете да си наемете специален човек, който да чака на омразната опашка вместо вас, докато вие оползотворявате времето си с други, по-интересни занимания.

„Дегустатор на легла“

Ето една млада жена, която също има късмет с работата. Тя получава прилична заплата, за да… спи. Това тя прави в скъпите легла на компанията Savoir Beds, след което подробно описва плюсовете и минусите им в своите трудови отчети.

„Изпитател на презервативи“

Да, има и такава професия – тестер на презервативи. Не можах да намеря негова снимка, но да предположим, че изглежда така:

„Дояч на змии“

Да, това е една много впечатляваща професия, а хората, които я упражняват, безспорно заслужават огромното ни уважение и респект. Змийската отрова се използва широко за медицински цели, което налага и съществуването на такива хора – „доячи на змии“.


„Натъпквач в метрото“

Сутрешният пиков час в метрото е същински ад, в която и да е страна по света. Но в Япония количеството на бързащи за работа хора е наистина огромно. Затова специални хора помагат на пътниците да се натъпчат във вагоните.

„Тоалетен гид“

Сигурно ви се е случвало да изпаднете в такъв деликатен момент, когато желанието да посетите тоалетната става нетърпимо. А в чужда и непозната страна понякога е трудно да ориентира човек. Затова в Китай съществуват „тоалетни“ гидове, които срещу скромна сума бързо ще ви отведат до заветната цел.

„Изпитател на плажове“

Момичето, тестващо легла, спокойно може да завиди на друга, още по-щастливо реализирана професионално девойка. Да бъдеш изпитател на плажове спада към най-мечтаните професии на света. Да лежиш на плажа, да се печеш на слънце, да се къпеш във водата, да играеш на плажни игри и да ти плащат за всичко това? Ех, мечти… Мечти за нас, а за тази млада жена това вече е реалност:

„Приятел на пингвините“

На летищата в Антарктика работят хора с много благородна професия. Работата им е да помагат на изпадналите в безпомощно състояние пингвини, които не са в състояние сами да се изправят, след като са паднали по гръб, докато са гледали любопитно с вдигнати глави излитащите и кацащи самолети.

„Чистач на атракциони“

Да си чистач е много разпространена професия, но един млад човек успява да внесе в нея особен колорит. Той работи в Thorpe Park край Лондон и отговаря за чистотата на най-страшните атракциони, където впечатленията на посетителите са толкова силни, че ги избълват в най-буквалния смисъл на думата...

„Праведен хакер“

Във века на високите технологии „хакери“ се наричат едни много опасни хора, въоръжени с мишка и клавиатура, но сред тях има и благородни рицари. Големите компании често ги назначават, за да открият слабите места в тяхната система за безопасност.


Е, харесахте ли си вече някоя нова професия? Аз да. О-о-о, да!

 

Снимки: ASSOCIATED PRESS
               Rex Features
               Getty Images

2526 | 02 сеп 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате