Море, вълни, палатка…

28 юли 2013
Снимка: sxc.hu

       Август – най-отпускарският и горещ месец през годината, когато единствената дилема пред нас е къде да прекараме почивката си. Някои предпочитат големите морски курорти – Несебър, Созопол, Слънчев Бряг, Албена... Напоследък обаче  все повече са ентусиастите, избрали спокойствието и уединението на къмпингите по родното ни черноморие. Тук накратко ще ви представя по-популярните места, където можете да се спасите от шума на града и летните жеги.

        Започваме от Северното крайбрежие и къмпинг „Космос“, близо до Дуранкулак. Само на 50 метра от плажната ивица са разположени 30 бунгала.  Детска площадка, паркинг, футболно игрище, волейбол на плажа, голям ресторант и бар са само част от удобствата, които са осигурени на летуващите.

         Къмпинг „Крапец“ – близо до едноименното село. С отлични възможности за колоездене и водни спортове. Предлага плажен бар и специално място за филмови прожекции. Къмпингът работи от юли до септември.

         Непосредствено до Шабла, на площ от 2500 кв. м се намира къмпинг „Добруджа“. Площта е достатъчна  за около 30 палатки и същия брой каравани. Разполага с 10 бунгала, както и с ресторант и бар. Приема летуващи от април до октомври, като е позволено и пребиваването на домашните им любимци.

        На 18 км северно от Варна и на 12 км от Албена е сгушен целогодишно действащият къмпинг „Лагуна“. Предимства на базата са ресторант, бар, безжичен интернет, кабелна телевизия, барбекю и басейн. До Лагуна редовно пътуват автобуси от съседните курорти. Освен от 9-те големи бунгала, можете да се възползвате и от цялата му територия, достатъчна за над 50 палатки и 20 каравани. И тук са разрешени домашните питомци.

        Бунгала „Нимфа“ – закътана и малко позната зона на 25 км от Варна в резерват „Лонгоза“. Къмпингът е отворен през цялата година и предлага ресторант, барбекю, детски кът, фитнес, билярд и тенис на маса. За гостите се организират специални екскурзии до близки забележителности, велосипедни обиколки, морски и речен риболов. До „Нимфа“ можете да стигнете с транспорт от Варна или с личния си автомобил.

        Северно от нос Емине се намира тихата и дива местност Иракли. Къмпингът е достатъчно обширен и събира над 50 палатки и 20 каравани. Наоколо няма магазини (наблизо е единствено плажният бар „Вая“), така че ако изберете Иракли, запасете се с храна и вода, достатъчни за престоя ви.

        Къмпинг „Ахелойска битка“ близо до с. Ахелой – отворен е от май до октомври и осигурява както 3 големи бунгала, така и ресторант и магазин. До тук има редовни автобусни линии от близките курортни градчета.

        На 3 км северно от Созопол ще открием един от най-големите къмпинги на родното черноморие – Градина“. Базата се състои от 50 бунгала (над 140 легла) и място за над 400 палтки и около 250 каравани. Можете да се въползвате от ресторант, бар, магазин и разнообразие от водни забавления – лодки, джетове, сърф. Приема летовници от май до септември, като е разрешено присъствието и на домашни любимци.

        Съвсем близо до Градина се намира къмпинг „Златна Рибка“. Тих и уединен залив за около 100 палатки и 50 каравани, както и регулярен градски транспорт. Отворен е от юни до септември.

        Южно от Созопол е разположен друг популярен къмпинг – Каваци“, предпочитан както заради удобствата си (100 бунгала и място за над 200 палатки и около 50 каравани), така и заради многобройните забавления – детски басейн, водно колело, каяк, сърф, плажен волейбол и футбол.

         Къмпинг „Смокиня“ (отново близо до Созопол) – приема летуващи от май до септември. На територията му има ресторант, кафене, паркинг и достатъчно пространство за вас и вашата палтка или каравана.

         Къмпинг „Арапя“ – отворен от май до октомври. Предимствата – над 50 бунгала, възможности за водни спортове, както и няколко ресторанта и множество магазини. Арапя е едно от най-посещаваните места по родното Черноморие.

        Между селата Резово и Синеморец се намира най-южният ни къмпинг – Силистар“. Той работи от май до септември и освен охраняем паркинг, ток и течаща вода, предлага и водолазни курсове и условия за езда.

Сега, след като се запознахте с най-прекрасните и спокойни места за плажуване, остава ви само да стегнете багажа и смело да поемете „назад” към природата 

5086 | 28 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате