И хазартът се нуждае от... шоколад

09 авг 2013
Снимка: mybt.budgettravel.com

Кое е първото нещо, което ви идва на ум, когато чуете Лас Вегас? Може би залагания, чипове, пачки, лъскави хотели и безкрай забавления?!

Това обаче ще се промени, щом разберете (в случай че вече не сте информирани), че в световната столица на хазарта, и по-точно в лобито на митичния хотел „Беладжио”, се намира най-големият фонтан от шоколад, познат на шокохолиците по цялото земно кълбо. Идеята и дизайнът на сладкия монумент са дело на сладкарите Жан-Филип Мори и Антония Оливе, работещи от години във Вегас.

Тандемът признава, че цялото проектиране и планиране им е отнело две години, но крайният резултат е наистина внушителен и силно изкушаващ любителите на сладкото.

Фонтанът е висок 8,23 м и тежи приблизително 953 кг. Два тона кафяв и бял шоколад, както и чисто мляко, се стичат от шест неръждаеми чучура. През лабиринт от 25 стъклени, ръчно направени съда те се събират в огромно прозрачно корито, където образуват най-фин и ароматен течен шоколад. Но преди да си помислите, че всеки посетител и зяпач може да топне пръстче и да опита от изкушението, ще ви разочаровам. По настояване на управата на хотела дегустацията е строго забранена, както и продажбата на вкусната смес (но до фонтана има щанд със сладкиши от сладкарницата на Жан-Филип).

Самите създатели също споделят, че бъркането в съдовете и мазането с шоколад на познати и непознати биха „изяли” от красотата на творението им. И за да предотвратят груба, облизваща се намеса, те решили да оградят фонтана с 15-метрови стъклени стени. Така го превърнали в един от най-известните експонати в колекцията на „Беладжио”. За утеха на зяпачите остава, че могат да се щракнат за спомен. Но какъв е вкусът на шоколада, се пита всеки. Хора от кухнята твърдят, че бил неповторим.

1109 | 09 авг 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате