„Гардаленд“ – италианското чудо

01 ное 2013

Искате уникални забавления, незабравими преживявания, висок адреналин и докосване до морския свят? Увеселителният парк „Гардаленд“ предлага всичко това. „Гардаленд“ е най-известният и посещаван увеселителен парк в Италия и един от първите на световно ниво. Той се намира на югоизточния бряг на езерото Гарда, а неговите атракциони са вдъхновени от историята, известни филми, географски чудеса и най-вече са създадени с много фантазия. Хотелът към увеселителния парк е също така единствен и уникален по рода си, предлагащ петзвездни стаи, всяка от които обзаведена и декорирана по уникален начин. Най-забележителното в „Гардаленд“ е аквариумът, които представя 5000 вида морски и речни обитатели в аквариуми, наподобяващи техните истински обитания.

Увеселителният парк предлага забаваления в три групи: „Адреналин“, „Фантазия“, „Приключение“, всяка от които включва избор от 10 до 15 индивидуални забавления.

В категорията „Адреналин“ влиза известното влакче Raptor, което „отвлича“ туристи и ги води на дълго приключение цели 770 метра със скорост 90 километра в час, като се издига на височина от 33 метра под различни ъгли.

Влакчето, което води туристите на едно незабравимо пътешествие.

Space Vertigo е атракцион, който предлага едно страшно пътуване, представляващо бавно изкачване, а след това – стремглаво спускане от 40 метра височина.

Кулата, след която нищо не е същото....

За максимален прилив на адреналин в „Гардаленд“ има още редица влакчета, които осигуряват различни страшни и екстремни изживявания.

„Фантазия“. Тук, разбира се, се крият забавленията за деца, но не само... И достатъчно неща, които могат да привлекат и порасналите такива. В категорията се включват возене в чаши за кафе, приключение на магически кораб, който е нападнат от пирати. Особено красива е гледката, която се разкрива от влакчето Monorotaia, от което се вижда целият парк, а от „летящия“ на 50 метра „остров“ (Flying Island) може да се наблюдава цялото езеро Гарда.

„Летящият“ над езерото Гарда остров.

„Приключение“ са група атракциони, предназначени за любителите на „Ледена епоха“, но не само. Там истинските фенове на анимационния филм ще могат да комуникират със Скрат, Мани, Диего и Сид чрез 4D техника. Посетителите могат да се наслаждават на интериора на пиратския кораб по време на возенето си на „Пирата“ (I Corsari) или да се забавляват с битка във вътрешността на пирамидата „Рамзес“. За най-смелите има и приключение в една истинска джунгла.

Входът на атракциона „Рамзес“, който превежда посетителите през една истинска битка и стрелба със светлинни пистолети.

Аквариумът е истинско приключение, една научна и познавателна разходка, дълбоко проникване в света на морските обитатели.

Тунелът, водещ към дъното на океана.

В „Гардаленд“ може да се видят както известни морски обитатели, така и необичайни такива. Сред тях са акули и морски кончета, октоподи и морски звезди. В аквариума туристите могат да посетят тунела към дъното на океана, една наистина зашеметяваща гледка, която взема дъха, сякаш плувате във вода, заобиколени от акули.

Казват, че „Гардаленд“ е италианският „Дисниленд“..., а може би дори нещо повече!

3282 | 01 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате