Снежно иглу с джакузи – защо не?

30 ное 2013

Джакузи под открито небе в снега – това е едно от най-романтичните места в швейцарския курорт Енгелберг.

Живописните алпийски върхове обграждат селцето The Igloo-Village Engelberg Titlis, което всяка година строят наново от снежни и ледени блокове на височина 1800 м над морското равнище.

На територията на покрития с преспи хотел са разположени отделни иглута, в които постоянно се поддържа температура от 0 градуса. Вярно, може да се пренощува и в по-топли, построени от стъкло и стоманени конструкции помещения, наподобяващи иглу, но този вариант е прекалено скъп и повечето туристи предпочитат снежните стаи.

Строителството на The Igloo-Village Engelberg Titlis традиционно започва през есента. Общата тежест на снежните блокове е 3 000 тона и строежът им отнема 2 700 часа. Цялата конструкция на селището отстрани изглежда като хаотична система от тунели, които водят към отделните иглута.

Джакузи под открито небе в The Igloo-Village, Швейцария

Вътрешните стени на иглуто са причудливо украсени с изрязани в снега картини

The Igloo-Village – едно от най-романтичните места в швейцарския кантон Обвалден

Цените за престой в The Igloo-Village Engelberg Titlis варират в зависимост от деня на седмицата и от категорията на снежната стая. Минималната цена за нощувка в стандартно иглу е 159 CHF (109 €) за възрастен, от 70 CHF до 95 CHF за деца до 12 години, а за тийнейджърите между 13 и 20 години – 120 CHF. В цената е включена закуска, вино и мезета в стаята, вечеря с фондю и нощна разходка със снегоходки.

Ако сте готови да преживеете липсата на душ и течаща вода, можете да останете по-дълго. Но по-голямата част от гостите прекарват в снежния хотел само една нощ.

1573 | 30 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате