Как да развеселим купона?

31 дек 2012
Снимка: sxc.hu

Идват празници, хората ще излязат от поединичните или двойните си килийки и ще се опитат да се забавляват.

Смятаме, че най-лесно става, като отвориш бутилката и разлееш алкохола по чашите, но дори това не винаги помага. Ако в компанията се намира поне една малко по-инициативна, не толкова смущаваща се личност, която реши да поеме на плещите си задачата да въодушеви омърлушените си другарчета, купонът може и да стане изненадващо приятен.

Ето няколко примерни игри, които ще запълнят времето на вашето тържество, а някои от тях могат и доста да поразгорещят страстите! Желателно е да има предварително подготвени малки наградки за поощрение на участниците.

Състезание „Отгатни отпечатъка”

За играта са необходими няколко двойки, листове и червило.
Дамите слагат отпечатъка от устните си на лист хартия. Листовете се разполагат на равна повърхност, номерирани за улеснение. Партньорите на дамите трябва да познаят кой отпечатък е от устните на тяхната половинка. Печели този, който познае пръв. Участниците имат право само на един опит.

sxc.hu

Състезание „Най-чувственият/ Най-чувствената”

Избират се трима мъже, после три жени (бройката зависи от количеството присъстващи на купона). На три стола се слагат три различни предмета. Връзват се очите на състезателите с кърпи/шалове. Участниците трябва да седнат внимателно на стола и така да определят какво има под тях. Желателно е да не се слагат цапащи храни или други предмети, които могат да предизвикат недоразумения! Печели този, който пръв познае предмета под себе си.

снимка:sxc.hu

Състезание „Нахрани любимия”

Необходими са чинийки и торта. Може да се използват и купички с кисело мляко. Важно е храната да е еднаква за всички.
Състезанието е за двойки. Мъжете сядат на столове, ръцете им се връзват, а на жените се слага превръзка на очите. Мъжете напътстват с указания партньорките си, а те трябва да ги нахранят. Целта е не само да се изяде най-бързо храната, но и да е най-чисто – т.е. минимално излято мляко, разсипана торта по земята или размазана по лицето на мъжа.

снимка: sxc.hu

Състезание „Горящата клечка”.

Хората стават един по един и палят клечка кибрит. Докато гори клечката, всеки състезател трябва да каже колкото се може повече неща за себе си. Една информация – една точка. Например – Казвам се... Очите ми са зелени. Обичам сладолед и т.н.
Точките ги брои жури или водещият. Печели участникът с най-много точки. Играта е особено подходяща за компании, които не се познават много добре.

снимка: sxc.hu

Състезание „Аз съм най-най...”

Може да се играе човек срещу човек. На състезателите се дава в ръката огледалце. Участниците се изправят един след друг. Всеки трябва да си направи десет комплимента, гледайки се в огледалото. Първо казва единият, после другият. Участниците не бива да се повтарят с комплиментите и не бива да се разсмеят. Зрителите и водещият могат да коментират и да се опитват да ги разсмеят, за да ги изкарат от играта. Печели този, който издържи най-дълго, без да се разсмее и без да се повтори.

снимка: sxc.hu

Състезание „Намери партньора”

Това състезание дава неподозирани възможности за изземване ролята на съдбата!
Журито/водещият подбира няколко предмета, но трябва да са чифт. Слагат се на една маса. Избират се четен брой участници, най-добре е равен брой мъже и жени. Завързват им се очите. Всеки участник взема по един предмет. Участниците са заведени на различни места из помещението. По даден сигнал те тръгват да се търсят. Целта е да се намери друг от участниците, който държи в ръка същия предмет. Победители са двойката с еднакви предмети, които най-бързо се намерят.
И един съвет. Играла съм играта, внимавайте къде участниците „търсят” предмета, опипвайки ви със завързани очи!

снимка: hdyo.org

Състезание „Мумия”

Подходящо за всякакви възрасти, но малките особено му се радват.
Необходими са няколко рула тоалетна хартия. Играе се от отбори по двама. Единият участник трябва да омотае рулото тоалетна хартия докрай, за да се превърне другият участник в мумия. Победител – двойката омотала най-бързо, но и най-качествено рулото.

снимка: catchingthemagic.com

6743 | 31 дек 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате