Skype me, скъпи!

27 ное 2012

Скайпът е чудесно изобретение на цивилизацията, даващо ви възможност да си пиете кафето в компания, докато сте по анцуг и с маска на лицето.

Можете също така да излъжете приятелка, че много сте отслабнала (или пък че тя е много отслабнала), без да се налага да я гледате в очите. Внимание! Не се подлъгвайте да включвате камерата! Винаги казвайте, че нямате или не работи.

Друго предимство на скайпа е, че докато сте на работа, може да ви спести разговори от типа “Мамо? Виж, не мога в момента... Не го знам кой е чичо Митко, не... Е хубаво, че е умрял, какво сега... Не бе, не е хубаво, много ясно... Мамо, имам среща с клиент в момента, не... Ами добре, оженила се е, жива и здрава... Мамо, айде да ти звънна след малко, моля те... Не, не искам още лютеница... Моля те, в момента не... Добре, добре, айде”. Аналогично спестява и разговори с деца в пубертета, които, както знаем, не са от най-приятните.

Виртуално-сексуалната страна на скайпа няма да я разглеждам, понеже съм семейна жена и не ми подхожда. Но като истинска семейна жена ще ви кажа, че скайпът е незаменим при скандали.

Защо да чакате мъжът ви да се прибере вкъщи? Защо да си крещите и да се обиждате пред децата и съседите? Цивилизованият начин вече е измислен – тихо, дискретно, ако се налага, включете капса за повече убедителност. Хубавото е, че можете да пишете префинено-злобни съскания, а същевременно да си мърморите нецензурни благословии с анадолски уклон. Не използвайте емотикони, така яростта ви олеква.

Добре е скандалът да се проведе в първата половина на деня – от една страна противникът още не се е събудил като хората, объркан е и не може да ви отговори достойно, а от друга страна – имате достатъчно време до вечерта да ви мине и да се правите, че нищо не е станало. Ако в пристъп на краен бяс сте прекъснали връзката, после можете да се извините с проблеми с нета.

Скайпът е удобен и за домашна комуникация.

Вместо да се провиквате като пъдари от едната стая до другата, можете да си общувате като културни хора – “Скоро ли ще ядем?” - “Не знам, погледни го във фурната дали е готово” или пък “Ела да ти покажа нещо” - “Мързи ме, дай линк”. Мисля, че е крайно време да вземем лаптоп и на детето, и без това вдига много излишен шум с това “Мамомамомамомамо”. Отива си до тоалетната с лаптопа и пуска съобщение “Готов съм, ела да ме избършеш”. Ако още не може да пише, има куп подходящи емотикони. Чиста работа.

7079 | 27 ное 2012

Facebook коментари

Добави коментар

3 коментара

 • 2012 11 29 #1
  Цонна   

  “Мързи ме, дай линк”-в-е-л-и-к-о!!!

 • 2012 11 29 #2
  Линда Денева   

  Много полезна джаджа....днес чух,че вече се и ражда по скайп.Една софиянка е родила следвайки безценните съвети на една АМЕРИКАНКА по скайп....

 • 2012 12 04 #3
  Fan_tom.as   

  Много е удобно и полезно и приятно.

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате