Плюсовете на белия сервиз за хранене

18 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu


Защо да изберем бялото?


Пазарът предлага огромно разнообразие от сервизи за хранене във всякакви цветове, материали и форми. Никога ли не сте се спирали просто да ги погледате? Не са ли ви минавали мисли „Тези чашки с лалета ще донесат пролетно настроение на масата” или „Колко са тържествени тези тъмносини чинии, май имам нужда от нещо такова за Коледа”.
А защо да не изберете чисто бял сервиз? Това решение винаги е красиво, съвременено, разнообразно и икономично. Защо?

Три аргумента в полза на белия сервиз:

  • Бялата посуда подчертава красотата на блюдата и всяка храна стои добре в нея, независимо дали е проста закуска или тържествена вечеря. Върху бялото най-добре изпъкват всички украшения и кулинарни фантазии, защото нищо не отвлича вниманието от майсторството на готвача.
  • Белият сервиз е подходящ за всички случаи – за тържества и за ежедневно ползване. Масата може да бъде украсена в различен стил и по различен повод, а белият сервиз винаги ще хармонира с нея. Радостното настроение на утрото или романтиката на вечерята се предават чрез смяната на аксесоарите – салфетки, цветя, свещи или красиви подложки за хранене. Розовата панделка върху белия фон ще ознаменува първия рожден ден на дъщеричката ви, а тежката тъмна покривка под красивата бяла чиния ще я накара да засияе със собствена светлина.
  • Бялото е икономично! Счупили сте чиния или сте пукнали чаша? Не е беда, защото ако не в първия, то в третия магазин ще има като тях, купете си липсващото. Можете да комбинирате чисто бялото с цветни подложни чинии или с кафени чашки на капки – то подхожда на всичко.

Няколко съвета за тези, които предпочитат бялото:

  •  Избирайте прости линии и изчистени форми: така по-лесно ще се добавят елементи, ще се измива добре и ще си отива с всякакви аксесоари.
  •  Създайте си набор от украшения – ако си купите ленени салфетки в няколко цвята, масата ви винаги ще е красива и различна. Тези салфетки се изпират лесно и са много трайни. Ако искате, можете да добавите към тях пръстени или поставки и така възможностите за комбиниране ще нараснат многократно.
  • За тържествени поводи си купете или си направете отделни аксесоари – поставки за свещи, цветни композиции, специални салфетки. Прибирайте ги в кутии (може и от обувки) и ги надписвайте: „Нова година”, „Великден”, „Детски рожден ден”.

Винаги можете да допълвате и видоизменяте аксесоарите, така белият сервиз никога няма да ви омръзне. Той е извън времето, модата и настроенията.
 

4003 | 18 сеп 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате