Някои уреди, които притежаваме, и техните функции.
Превод на възможностите на Sanyo-ECJ-HC100S-10-Cup-Micro-Computerized-Cooker
Steaming
Тази програма се използва за готвене на пара, варене на яйца на пара, също така може да пържете на нея.
Ако програмата се изключва, това ще значи, че количеството на приготвената храна не е достатъчна за тази програма.
Опитайте на Quick
Regular 1час 05мин
Обикновен бял ориз, който предварително трябва да се измие. Също така може да се пекат леки кексове без плънки и бисквити, които не изискват препечена коричка.
Sushi
Програма за приготвяне на суши.
Прави ориза идеален за пълнени чушки, ако използвате готови чушки или пък чушките ви са меки и добре попарени.
Rinse-free
Подходяща за бланширан ориз или за такъв, който не измиваме.
Мixed/sweet
Всякакъв вид ориз със зеленчуци или морски дарове
Brown 1час 25мин
Кафяв ориз.
Тази програма я използвам за всякакъв вид зърнена храна, като булгур, елда, коледната пшеница. Същата програма я използвам за кексове с пълнеж, по-тежките блатове за торта.
Quick 15 мин
Бърз режим, може да служи за запържване, омлет, качамак с отворен капак.Пържа картофи
Haiga
За особен покълнал ориз. Не знам как се ползва
Soft
Тази програма е идеална за сутлияш.
Може да се използва за тези, които обичат ориза малко преварен.
Firm
Твърд, недоварен ориз.
Ориз за пълнене на пресни чушки, тиквички.
По принцип става за готвене на ястия, където се изисква по- твърд, малко недоварен ориз
Porridge
Овесена каша с мляко. Тази програма позволява ястието да ври добре, равномерно около един час.
Аз я използвам в случая, когато бързам да сготвя, може и да се пържи на нея и да се правят кексове.
SLOW COOK HIGH
Готви бавно на висока температура.
Тази програма, вдига температурата на ястието докато заври, след това я сваля на 96 градуса.
Използвам я за много неща.
Месо, всякакъв вид гювеч, капама.
Рибена супа. Всичко, което искате да сготвите на бавен огън. Тази програма позволява да съхраним всички витамини в продуктите. И да се храним здравословно
SLOW COOK LOW
SLOW COOK LOW е същото като SLOW COOK HIGH, само че готви два пъти по- бавно. Ако за горната програма, зада сготвите капама ще ви са нужни 3 часа, тази програма ще го сготви за 6, обаче резултатът е възхитителен
KEEP WAR 54 градуса
Програмата работи на затопляне, аз я използвам за правене на кисело мляко или сирене.
Саньото има забавен старт до 24 часа.
Уредът е от Америка, а там както знаем е 110W, ще имате нужда от Адаптор 220/110V 1000T
Може да си го купите тук:
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BF% … +220%2F110V+1000T
Превод на възможностите на Morphy Richards 48810 Intellichef Silver
1. Rice / Pasta - за варене на ориз и макарони 40-50 минути
2. Rice / Pasta Express - за бързо варене на ориз и макарони 30-40 минути
3, Boil - за варене, бланширане, препоръчително време- 10 минути, но може да се променя от 5 минути до 30 минути
4. Steam - за готвене на пара, препоръчителни времена:
- риба - 20 минути
- месо - 30 минути
- зеленчуци - 20 минути
времето може да се променя от 5 минути до 2 часа
5. Fry - за пържене, препоръчително време 42 минути, но може да се променя от 5 минути до 1 час
6. Bake - за печене, 45 минути е и не може да бъде променяно времето
7. Stew / Slow cook - за задушаване и бавно готвене- ако се зададе време от 1 до 4 часа, задушава, ако се зададе от 5 до 10 часа, готви бавно
8. Reheat - за претопляне, препоръчително време 25 минути, може да бъде изменяно от 8 минути до 25 минути
9. Keep warm - за поддържане на топлината до 2 часа
Има забавен старт до 24 часа.
Превод на възможностите на Olla GM D
Horno-Готвене на фурна
Guisados sopas-готвене на яхнии и супи
Alta presion-варене с високо налягане
Bosa presion- варене с ниско налягане
Legumlres-варене на зеленчуци
Pollo carne-варене на месо
Cocina-обикновено готвене
Plancha- Скара
В новата версия на Олла можеш сам да променяш температурата на готвеното, има и допълнителен капак за запичане отгоре.
Ето и една Таблица, която ще е полезна за всички
http://picbg.net/pic.php?u=53273XqJ9f&i=789524
Превод на възможностите на TORINO MULTI-COOKER
Fry-Тази програма освен фри може да се ползва за пържене на зеленчуци и месо, също така може да се ползва за печенее, ако искате кексът да е по-препечен
Steam / Stew-тази е за готвене на пара, също така и за приготвяне на яхния.
Cook rice- за варене на ориз и макарони,
Bake- тази е за кекс, също така може да се ползва за запържване, ако fry е много силна
Quick cook- тази программа е за бързо готвене, по принцип бях я използвала за готвене на супа, но също така може да се използва за бързо варене на ориз и макарони
Reheat – това е програма за притопляне, но може да се използва като SLOW COOK LOW.
Keep warm- поддържа топлината на ястията, но може да се използва за приготвяне на сирене и кисело мляко.
Cook porridge- програмата е създадена за приготвяне на овесена каша, може да се използва и за друг тип варива
Също така има осбственици на
Делимано
Тефал
Филипс
Нео
Също така марките на Лидъл, Карфур.
Тук публикуваме рецептите сготвени в кукъра
Така започна всичко:
Тема №1
Тема №2
Тема №3
Тема №4
Тема №5