Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

  • 81 103
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 906
Вижте в книжката колко точно трябва да сложите. Аз съм с Vortev Plus Clear Cook, с прозорчето и ако сложа повече от 600-700 гр също не ми се пържат равномерно. А по принцип се води, че е до 1 кг.
2 кг сурови нарязани картофи са прекалено много. Мисля, че Вашият е Версазон, щом имате преграда, но и за него са много. Мисля, че около 1.2-1.3 кг ще е оптимално да изпържи, ако и те не дойдат много.

# 751
  • Мнения: 5 779
Хайде и аз в темата.
Вчера пристигна и имах челен сблъсък с качеството на пържените картофи. Явно съм сложила повече от разрешеното, макар че двете кошници са огромни и като махнах преградната стена - 2кг. сурови нарязани картофи заеха по-малко от 1/2 от обема, но явно и това им е много защото не се сготвиха равномерно. Едни загоряха п крайчетата, а други си бяха откровено хрупкаво-сурови. Киснах ги във вода предварително, бърсах ги, бърках ги поне 4 пъти и накрая "греда".
При мен добре се получават картофите, като първо ги бланширам за 2-3 минути, подсушавам и след това ги обърквам  с 2-3 лъжици олио.

# 752
  • София
  • Мнения: 6 222
Ами не става. Днес слагам по 1кг. Първата доза без преградата, но т.к. няма реотан отгоре точно там където трябва да е преградата точно средните остават съвсем сурови. 40 мин. ги правих, доста потъмняха и накрая дъщеря ми докато ги яде пак вади еденични които отвътре са сурови.
Сега сложих другия 1кг.с преграда. Преди малко ходих да ги разбъркам за втори път на 15-тата мин. като цяло още си бяха сурови, но имаше един тотално изгорял, а други по крайчетата.

 Правя ги на 180 градуса, но имам чувството, че трябва да пробвам на по-ниска температура. Сякаш реотана напича по-бързо отколкото се завихря въздушната струя ако мога така да го обясня. И картофите попаднали под реотана изгарят, а тези които са в зона без такъв остават сурови.

Нямам книжка с рецепти в кашона. Ползвам тези описани в сайта и там има една рецепта номер 2, при която първоначално ги готвят на 110 градуса за 15 мин., а после още 15 на 180. Все ще го нагодя някак, но ме гризе да не ми е нещо повредено завихрянето на струята в режим air fry.

# 753
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 906
Аз ги пържа на 204 градуса, което е максимума за моя модел. Бъркам през 10 мин и стават добре. Подсушавам ги в центрофуга за салата и омазнявам хубаво с 3-4 лъжици олио. Единични има, които са недобре изпечени. Зависи си и от сорта картофи по принцип.

# 754
  • София
  • Мнения: 6 222
Вероятно сорта, който съм взела е много воден, защото доста се свиват и омекват. Но като цяло вместо хрупкави отвън и сочни отвътре (както гласят рекламите) ми стават прегорели отвън и сурови отвътре Sad Колкото е по-висока температурата, толкова по-зле стават. Ще продължа с експериментите с друг сорт картофи, ама това още повече ме измъчва, аз как ще ги нацелвам всеки път дали са по-водни или по-нишестени. Ще пробвам и с бланширани, дано поне там са стабилни нещата.
И сигурно трябва да си дам почивка, защото ми се повръща вече от пържени картофи, но в същото време неуспехът ме яде отвътре.

# 755
  • Мнения: 13 634
А, с бланширани шансът за неуспех е почти нулев, то на тях малко им трябва само да се доизпържат, поне на тези от магазина. Друг е въпросът че повечето хора не искат да консумират точно това вкъщи че са още по-нездравословни и от нормално изпържените...

# 756
  • София
  • Мнения: 6 222
Казваш, ако и с тях има неуспех или аз съм тотален провал, или ми е повреден уредът Simple Smile

Сега правих пържих кълки за децата, добре ми изглеждат и ухаят. Аз не ям месо, а те преядоха с картофи (след 4 кг. за последните два дни, мисля, че ще ги намразят завинаги) така, че още не са дегустирани. Но не изглежда системата да е повредена. Проблемът ще да е в картофите.

# 757
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 761
Вероятно сорта, който съм взела е много воден, защото доста се свиват и омекват. Но като цяло вместо хрупкави отвън и сочни отвътре (както гласят рекламите) ми стават прегорели отвън и сурови отвътре Sad Колкото е по-висока температурата, толкова по-зле стават.
Естествено, прегарят отвън и не се допичат отвътре като е твърде висока температурата, пробвай на 170С, разбъркването е задължително. По-малко загарят ако са оваляни в олио предварително, не просто нарязани сухи.

# 758
  • Мнения: 9 252

тя ясна баница със спанак
180* -20 мин

# 759
  • Мнения: 20 236
Моркови по корейски 😎 на фраер, директно в съда, без кошницата, 15 мин. на 180°.
Покрай нисковъглехидратното хранене започнахме много да ги уважаваме и харесваме. По принцип ги режа на пръчици, но с ел.рендето - толкоз 😎

# 760
  • Мнения: 25 873
А рецептата? Simple Smile

# 761
  • Мнения: 20 236
Подправките са по тази рецепта за салата, просто накрая метнах морковите във фраера. Лука с олиото го мушнах за малко в микровълновата.
https://letthebakingbegin.com/spicy-korean-carrots/

Рецептата много ми хареса, сложих и в буркани - мариновани и стерилизирани, пак по руска идея, ще видя как ще са.

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 10:47 от Lemy

# 762
  • Мнения: 9 252
АФ 15" - 180*


заленчукови шишчета мноого ги харесвам, после им правя сос рокфор и ги поливам обилно Wink

# 763
  • София
  • Мнения: 1 500
Някой има ли този еърфрайър и доволен ли е? (Philips Airfryer 5000 Series XL, 6.2L (1.2Kg), HD9280/91) - https://www.amazon.co.uk/gp/product/B09GRL544S/ref=ppx_yo_dt_b_a … _s00?ie=UTF8&th=1

# 764
  • Мнения: 4 366
pinko,а шишчетата от къде са.Аз нямах в комплекта, а точно това си представям да правя най-често.И аз ги обичам много.

Общи условия

Активация на акаунт