Продукти:
200 гр. черен шоколад
250 гр. масло (със стайна температура)
200 гр. захар
6 равни с. л. какао на прах
4 препълнени с. л. брашно с набухвател
4 бр. яйца
Приготвяне:
Начупете шоколада, нарежете маслото на големи парчета и ги сложете в кухненски робот. Добавете 200 гр захар, 6 равни с. л. какао на прах, 4 препълнени с. л. брашно с набухвател и щипка сол ( за да се обостри вкуса на шоколада). Направете на трохи. Докато роботът работи, прибавете яйцата и разбийте сместа.
Намачкайте голям лист хартия за печене под течаща вода. Поизгладете го отново и разстелете на дъното на намазнена тава (аз ползвам тези на брио, но може да ползвате всяка правоъгълна тава), а отгоре на хартията поръсвам леко със зехтин.
Изсипете сместа в тавата и я заравнете.
Отгоре може да се сложат ядки по избор или сушени плодове.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 12-14 минути
Може да се поднесе с бита сметана, настъргана кора на портокал или мандарина.