За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 377
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 9 144
Здравейте! Някой може ли да помогне с рецепта за сироп от бял бъз, който не е за директна консумация, а се разрежда?

https://pep-4o.blogspot.com/2015/05/blog-post_19.html?m=0 така го правя. Без малко да му изтърва тази година сезона, но Утре ще имам пратка от мама  и го слагам

# 541
  • Мнения: 467
И аз пак тук с въпрос - реших да омеся втори козунак заради останалите продукти, но този път реших да го оставя да втасва във фурната. Проблемът е, че закваската с маята във фурната ви се надигна, но вътре стоеше като пресечена сместа. И сега тона проблем ли е? Досега не съм имала такава смес

# 542
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
И аз пак тук с въпрос - реших да омеся втори козунак заради останалите продукти, но този път реших да го оставя да втасва във фурната. Проблемът е, че закваската с маята във фурната ви се надигна, но вътре стоеше като пресечена сместа. И сега тона проблем ли е? Досега не съм имала такава смес
Без снимка е трудно да се прецени... да не би да е превтасала сместа?

# 543
  • София
  • Мнения: 11 532
Идвам да се допитам до вас по 2 въпроса:

1. Направих си доматен бульон от обелки от домати и по-меките части. Ще правя крем супа от карфиол и се чудех дали е подходящо да го използвам. Някак си хич не ми отива, но знам ли, а и не искам да ми залежава този бульон.

2. С познат спорим за дроб сърма. Той е категоричен, че черен дроб не се ползвал. Само бял, черва и шкембе и не мога да го убедя, че не е прав. Да не би аз да не съм права?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 544
  • Мнения: 6 015
Имам заръка да правя пица за закуска в неделя сутрин, Моля препоръчайте ми тесто, което да замеся и оставя в хладилника от предната вечер.

miamim, дроб сармата е въпрос на вкус, аз също не слагам черен дроб.

# 545
  • Варна
  • Мнения: 734
 1. От изброените доматени части едва ли ще е наситен вкус, може да сложиш малко и да опитваш.Или го замрази.
 2.Дроб-сарма без черен дроб не признавам!

# 546
  • In transit
  • Мнения: 11 983
Имам заръка да правя пица за закуска в неделя сутрин, Моля препоръчайте ми тесто, което да замеся и оставя в хладилника от предната вечер.

miamim, дроб сармата е въпрос на вкус, аз също не слагам черен дроб.
Мира, предлагам ти три рецепти, да си избереш:
 Пица със 100% семола и дълго втасване

Неаполитанска пица без месене, с дълго втасване

И пица в тава, без месене и с дълго втасване

И трите са много вкусни.

miamim, и аз, като Пеева, слагам всичко в дроб сармата.

# 547
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Имам заръка да правя пица за закуска в неделя сутрин, Моля препоръчайте ми тесто, което да замеся и оставя в хладилника от предната вечер.
Имаш време, затова ти предлагам с дългото втасване - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html

# 548
  • София
  • Мнения: 11 744
Идвам да се допитам до вас по 2 въпроса
.....
2. С познат спорим за дроб сърма. Той е категоричен, че черен дроб не се ползвал. Само бял, черва и шкембе и не мога да го убедя, че не е прав. Да не би аз да не съм права?
Благодаря Flowers Hibiscus
Не ям дроб сарма защото не ям агнешко, това вече си е мой проблем, но за сметка на това я готвя, правя я много добра,  и винаги ползвам и черен дроб, то какво ще е без черен дроб, така знам, ама знам ли, нека и другите да кажат

# 549
  • София
  • Мнения: 11 532
Благодаря ви, хора, за дроб сърмата Flowers Hibiscus
Съгласна съм, че може да се направи според вкуса и кой как я харесва, но той беше категоричен, че не се правела с черен дроб.

# 550
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Скрит текст:
Идвам да се допитам до вас по 2 въпроса:

1. Направих си доматен бульон от обелки от домати и по-меките части. Ще правя крем супа от карфиол и се чудех дали е подходящо да го използвам. Някак си хич не ми отива, но знам ли, а и не искам да ми залежава този бульон.

2. С познат спорим за дроб сърма. Той е категоричен, че черен дроб не се ползвал. Само бял, черва и шкембе и не мога да го убедя, че не е прав. Да не би аз да не съм права?

Благодаря Flowers Hibiscus

Всички агнешки дреболии използвам за дроб сармата.
Това ще го убеди ли?
 

За карфиола доматения бульон не е добра комбинация. По добре го замрази и ползвай за други ястия.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_21.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_17.html

# 551
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Ми то е ясно от началото - едни слагат черен дроб, други не слагат.  Simple Smile

# 552
  • софия
  • Мнения: 25 774
Според мен, за широко разпространени ястия е много самоуверено да твърдиш каквото и да било. Все едно да кажеш, че в мусаката не се слага чушка, напр. Някои слагат, други - не. Това не прави крайното ястие немусака и кой ще определи кое от двете е мусака? Или в плънката на баницата не се слага кисело мляко/брашно. Някои слагат, други - не. Има си регионални рецепти за ястията, продуктите за които варират.

# 553
  • под тепетата
  • Мнения: 9 440
Този път не сложих черния дроб, защото беше изключително крехък. За 5 минути по средата вече беше станал почти на пастет, така и го направих. Но белият дроб ми беше странен- хрускаше ми на места, все едно има песъчинки.

# 554
  • Мнения: 13 415
Това като питането за фиде дали се слага в супата топчета... Ами ако решиш че се слага - слага се. Иначе не Grinning
Разбирам да е искане да няма нещо защото не обича или не му понася, но при тая богата кухня дето имаме у нас, почти за всичко има различни варианти.
Като някой има претенции кое как се готви защото знае по-добре, го поканвам да сготви той, аз мога и да си почивам вместо това Grinning

Общи условия

Активация на акаунт