Споделете обичана рецепта с краве сирене Président и спечелете страхотни награди!

  • 5 409
  • 363
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 3 041
Обичам домашни домати от буркан.Да им сложиш малко сол, зехтин,лилав лук на полумесеци и сирене Президент.
У нас се яде по всяко време есента,зимата,пролетта и малко лятото докато се появят вкусни градински салати.Много любима.

# 301
  • Мнения: 1 915
Особено любима рецепта вкъщи е: Филия грилован патладжан за основа, върху него поставяме плочка сирене, резени домат и настърган кашкавал. Всичко това поставяме в намазано с масло алуминиево фолио и печем за 15 мин. на 200 градуса.

# 302
  • sofia
  • Мнения: 1 949
Взехме си чушки от чужбина, тънки, зелени и много дълги. Направихме ги запържени с малко мазнина в тенджера. След това във фурната с натрошено сирене и поръсени с копър. Страхотно се получи.

# 303
  • Мнения: 150
ПИТКА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

    брашно + за доомесване – 700 гр
    прясно мляко – 300 мл
    яйца – 2 бр
    олио – 3 с.л.
    пудра захар – 2 с.л.
    суха мая 14 грама – 2 пакетчета
    сол – 1 ч.л.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:

    краве сирене President – 400 гр
    яйца – 3+1 бр
    магданоз – 1 връзка
    пресен джоджен – 1 връзка
    олио – 80 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ТЕСТОТО:

     Към хладкото мляко прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете на топло да се активира.
    През това време в голяма купа разбийте 3 яйца със солта и към тях прибавете олиото и вече шупналата мая. Разбъркайте добре, прибавете брашното на порции и бъркайте, за да се получи меко тесто.
    Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете много добре. Сложете го в набрашнен съд, покрийте с домакинско фолио и оставете на топло да втасва. Готово е, когато утрои обема си.
    Извадете втасалото тесто върху набрашнен плот, премесете го, за да извадите въздуха от него, и го разделете на 7 равни части. Всяка топка разточете на кора с овална форма с дължина около 30 см. Намажете кората с олио, разточете следващата и я сложете върху първата. Намажете с олио и продължете така докато разточите всички 7 кори.
    Вземете една кора, разпределете от плънката по дължина и завийте на руло. Рулото навийте на охлюв и сложете в центъра на дълбока тава и диаметър 34-36 см, покрита с хартия за печене. Направете същото с всички кори и подредете охлювите около центъра.
    Оставете питката на топло да втаса за около 25-30 минути, след което я намажете с разбито яйце.
    Печете на 180 градуса за около за 45-50 минути, като регулярно проверявате готовността с клечка за зъби или дървено шишче.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ПЛЪНКАТА:

     Няколко минути преди тестото да е напълно втасало, пригответе плънката. В купа разбийте яйцата и към тях добавете ситно нарязаните магданоз и джоджен, както и натрошеното краве сирене President.
     Разбъркайте всичко много добре и оставете встрани.

# 304
  • Пловдив
  • Мнения: 2 798
Любима ни е баница със сирене. 😊
Смесваме яйца и сирене, слагаме малко разтопено масло на корите, добавяме от сместа със сиренето, навиваме и печем.

# 305
  • Плевен
  • Мнения: 989
Пастет от тиквички и сирене Président

Продукти:
    тиквички - 2 бр.малки
    сирене Président - 125 г
    чесън - 1 скилидка
    орехи - 3 с.л. смлени
    зехтин
    черен пипер - 1/2 к.л.
    сол
    копър - по желание

Тиквичките се нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода. Не бива да се преваряват.

Слагат се в блендер и се смилат на пюре.

Прибавя се  сиренето Président, счуканият чесън и смлените орехи.

Пастетът се разбърква за кратко и се овкусява със зехтин, черен пипер и сол.

По рецепта на gotvach.bg, единствено смятам, че със сирене Président става мнооого по-вкусно.

# 306
  • Сф
  • Мнения: 10 694
Сирене (Президент) по шопски
сирене - 250 - 300 г
домати - 3 бр. малки
чушки - 1 бр. червена, изпечена и обелена
яйца - 3 бр.
лук - 2 с.л. нарязан наситно
кашкавал - 3 с.л. настърган
масло - за намазване
червен пипер - 1 ч.л. пушен за поръсване
риган
черен пипер
сол
Намажете гювечетата с масло.
Обелете доматите и ги нарежете на тънки шайби. Нарежете лука на ситно и го разделете по дъната на гювечетата.
Подредете нарязаните домати по ръба на гювечетата. Ако останат домати, ги нарежете на малки кубчета и ги посипете по дъното.
Нарежете на тънки ленти изпечената и обелена чушка и разпределете по порциите.
Нарежете сиренето на малки парчета и ги подредете върху чушките и по стените, така че да остане малък отвор за яйцето.
Поръсете с риган, черен пипер и сол на вкус. Запечете за около 20 мин в загрята фурна на 200°C без капак.
Извадете и чукнете яйцата в отворите. Поръсете леко с кашкавал около яйцето.
Допечете с капак за още около 10 мин. Извадете и поръсете с червен пипер.

По желание сервирайте сиренето по шопски с по една люта чушка.

# 307
  • Мнения: 3 397
Вкъщи много обичаме сирене. Присъства ежедневно на трапезата.
Любима рецепта ми е:
Триъгълни банички
Първо се приготвя плънката. В купа се разбиват две яйца и един белтък. Прибавя се натрошеното сирене и киселото мляко, в което е разбъркан бакпулверът.
Всичко се разбърква, за да се смесят добре продуктите. Кравето масло се разтопява и се смесва с олиото.
Взема се една кора, намазва се леко с мазнина с помощта на четка и се слага върху нея втора кора. Тя също се намаслява. Корите се прегъват на две по дължина така, че да се получи дълга и тясна лента.
Намазва се отново леко с мазнина. С лъжица се гребва от плънката и се разпределя върху получената лента.
Баничките се оформят, като се хваща единият от долните ъгли и се прегъне кората по диагонал. След това се захваща другият получен ъгъл и се прегъва по дължината на лентата.
Действието се повтаря докато се прегъне цялата кора. Ако остане малка част от кората, тя се подпъхва в образуваният джоб, получен при нагъването. Баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене.

# 308
  • Мнения: 1 972
В къщи много обичаме гювече със сирене Президент - лук,  шунка, маслини, домати, сирене Президент, кашкавал, яйце.

# 309
  • Мнения: 14 144
Баница със сирене и кашкавал

Мажем една кора с олио, върху нея втора. Нея също мажем с олио, кащто и с разбити яйца с 3-4 с.л. кисело мляко, натрошаваме сирене и настъргваме кашкавал. Редим още две кори отгоре и мажем по същия начин. Четирите кори навиваме на руло и редим в тава с хартия за печене. Готовите рула мажем с разбити яйца и мляко, и печем на 190°С.

# 310
  • Другата България
  • Мнения: 37 654
2-3 варени яйца се намачкват със 100 гр сирене, подправя се на вкус с черен и червен пипер, чубрица или копър, добавя се две, три лъжици зехтин или олио, или майонеза, за да стане с консистенция на пастет.
Консумира се на филийка или пък като разядка.

# 311
  • Мнения: 938
Парченца сирене с маслини, червен пипер и зехтин

# 312
  • Мнения: 1 296
Плочка сирене се намазва с мед и се поръсва с орехи. Завива се в алуминиево фолио и се запича във фурната. Става много, много вкусно.....

# 313
  • Мнения: 73
Настъргва се 1 голяма глава цвекло, добавят се шепа нарязани орехови ядки, 100 г. сирене President на кубчета, сол, оцет и зехтин на вкус. Става вкусна салата.

# 314
  • Мнения: 5 254
Много хора предпочитат да ядат салата от домат, босилек и моцарела, но за нас по-вкусно е със краве сирене.

Общи условия

Активация на акаунт