Овесени бисквити
Продукти:
- 200 гр. масло или маргарин;
- 150 гр. захар;
- 2 яйца;
- 150 гр. ( 1,5 ч.ч.) фини овесени ядки;
- 2 ч.л. бакпулвер ( 1 ч.л. сода );
- 150-200 гр. брашно
Приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта.
2. Добавете яйцата и размесете.
3. Добавете овесените ядки и размесете.
4. Добавете бакпулвера и брашното, месете не много твърдо тесто. Покрийте с фолио и поставете купата в хладилника за 1 час да омекнат ядките. Оформете малки топченца и поставете на хартия за печене.
Печете на 180 гр. за около 15-20 мин.
Аз добавих и една ванилия, следващия път мисля да сложа и цитрусова кора и парченца шоколад. Мисля, че пак ще се получат добре. Пекох ги 20 мин. Като ги слагате в тавата, гледайте да има разстояние между топченцата, защото се разливат при печене и може да се слепят едно с друго. Меки са и много се харесаха на моето злоядо момиченце!