"Вкусни" книги - 2

  • 111 387
  • 458
  •   1
Отговори
# 435
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 906
"Ресторанта на Роуз" не ми хареса.
Защо? Не е интересно написана или няма особено действие.

Не мога да се сетя, толкова ми е направила впечатление. Нищо конкретно не съм писала и в GR, само 1 звезда и утехата, че не съм я купила, както мислих, а я заех от Библиотеката.

# 436
  • Мнения: 513
"Ресторанта на Роуз" не ми хареса.

И на мен не ми хареса. Не е като вкусна книга за каквато я мислех, а някак като не много интересна семейна история.

# 437
  • Варна
  • Мнения: 5 563
И на мен не ми хареса. Скучно ми беше и не можех да съпреживея нищо с героите. Иначе има рекламни споменавания на конкретни ресторанти и заведения. А също и две ястия, които готвиха двама от главните.

# 438
  • Великобритания
  • Мнения: 1 974
на мен ми хареса Ресторанта. Няма рецепти честно казано , история за три сестри , които се събират да управляват ресторанта на баба им заедно. Интересна ми беше книгата , но определено не е за графа - вкусни книги !

# 439
  • Мнения: 530
Сега видях, че има нова вкусна книга на участника в "Мастър Шеф" Рори Милър, казва се "На око" и се разказва, как готвят по селата предполагам на око Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 06:22 от magiiia

# 440
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 906
Сега видях, че има нова вкусна книга на участника в "Мастър Шеф" Рори Милър, казва се "На око" и се разказва, как готвят по селата предполагам на око Simple Smile

Днес си я поръчах. Няколко дни обмислях, защото имам достатъчно готварски книги. Надявам се на повече истории на хората около рецептите. Не обичам много готвенето "на око", когато гледам предаванията Simple Smile

# 441
  • Мнения: 530
Сега видях, че има нова вкусна книга на участника в "Мастър Шеф" Рори Милър, казва се "На око" и се разказва, как готвят по селата предполагам на око Simple Smile

Днес си я поръчах. Няколко дни обмислях, защото имам достатъчно готварски книги. Надявам се на повече истории на хората около рецептите. Не обичам много готвенето "на око", когато гледам предаванията Simple Smile
[/quote
Като и хвърлите един поглед пишете, как е, за да знам дали да я поръчам

# 442
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 906
Прочетох няколко странички, защото имам книги от Библиотеката, които са с предимство. Хареса ми началото, макар и да ме натъжи, защото говори за старите хора, изоставени в забутани селца, които имат какво да разкажат и покажат.

Като се прибера ще я разгърна по-добре, но хубавото е, че има доста снимки и истории, а аз точно това исках. Ще пиша пак.

# 443
  • Мнения: 11 828
Срещнах електронно книгата "Напълно различни", Рейчъл Хигинсън:

Горещи страсти в кухнята, омраза и любов извън нея! „Напълно различни“ е романтична история, изпълнена с много хумор, важни истини и незабравими герои. Вера и Килиън имат обща страст – готвенето, но във всичко останало са напълно различни. Възможно ли е да са единственото изключение от правилото, че противоположностите се привличат?
Скрит текст:
Приключих с мъжете.
С всички мъже.
Звучи ви познато, нали? Сега вероятно очаквате разтърсваща история за неочаквана любов, която изцяло ще промени живота ми. Е, няма да я получите.
Инатлива съм. И твърдоглава. И едва успях да оцелея през последните години. След като напуснах насилника, с когото живеех, и се съсипах от работа, докато пътувах из Европа, стигнах до две заключения.
Първо: ще впрегна всичко научено в скъпарския кулинарен институт, за да започна бизнес в родния си град. Няма да е ресторант. Ще готвя в каравана – улична храна за изгладнели купонджии.
Второ: ще докажа на надутия шеф-готвач от другата страна на площада, че моето меню, сервирано в картонени кутийки, е по-добро от завъртените му петстепенни претенции.
Килиън Куин може и да ръководи най-модното заведение в града, може и да се ползва с уважението на кулинарните критици и дори да има звезда „Мишлен“, но е нетърпимо арогантен и откровено безцеремонен.
Нямам нужда от непоисканите му шефски съвети, от среднощните му заяждания и самодоволни усмивки. Не ги искам. Нито пък него.
Мечтите ми са напълно различни.

# 444
  • Мнения: 11 828
"Сладоледен рай в Амалфи", Роберта Грегорио:


Ливия държи джелатерия в крайбрежното градче Амалфи. Тя обожава да експериментира и да изненадва клиентите си с нови и необичайни вкусове. А те не могат да се наситят на ароматния ѝ лимонов сладолед.

Младата жена работи неуморно в работилничката за сладолед, но едва се справя с всичко сама. А да не говорим, че няма никакво време за любов! Остават ѝ само краткотрайните флиртове, които угасват с края на лятото.

Една гореща нощ край фонтана, Ливия среща Марио. Мъжът се лута на пиацата с разбито сърце. И Ливия внезапно и необяснимо се влюбва – в човек, когото едва познава, и който дори не обича сладолед! Но тя е твърдо решена да прелъсти небцето му... и самия него.

Двамата се сближават все повече чрез дългите си разходки в живописното градче, с всяка следваща лъжичка изкусително джелато под галещите лъчи на слънцето в това райско кътче... Но животът не е приказка и не всички проблеми могат да бъдат разрешени с фунийка топящ се в устата сладолед...

# 445
  • Мнения: 2 460
Ако не сте чели, препоръчвам    Има и вкусен филм , сериал по книгата! /
   

            Бони Гармъс ,,Уроци по химия"  Описание


Химичката Елизабет Зот не е обикновена жена. Всъщност тя ще е първата, която ще заяви, че такива не съществуват. Елизабет обаче е не само красива, а изключително интелигентна и талантлива – направо непростимо съчетание в един мъжки свят. Защото, както всички знаят, предназначението на жените е да си стоят вкъщи и да раждат деца, да нямат амбиции и да не изразяват мнения. Изобщо най-добре е да оставят мисленето на мъжете. Поне такива са нагласите в началото на 60-те години на миналия век. Дори учените от института за изследвания „Хейстингс“ имат съвсем ненаучно виждане за равенството между половете. Освен един от тях: Калвин Евънс – блестящият, номиниран за Нобелова награда, но злопаметен учен, който се влюбва в Елизабет именно заради ума ѝ. Взаимното привличане е неустоимо – истинска химична реакция.

Но както науката, така и животът са непредвидими. Ето защо няколко години по-късно Елизабет Зот се оказва самотна майка и известна водеща на най-обичаното кулинарно шоу „Вечеря в шест“. Необикновеният ѝ подход към готвенето – комбинирайте лъжичка оцетна киселина с щипка натриев хлорид – се оказва революционен. И докато феновете ѝ се множат, не всички са доволни, защото Елизабет учи жените не само да готвят – предизвиква ги да променят статуквото. Да излязат от сянката на мъжете и да заявят собствената си индивидуалност. Всъщност уроците по химия, или по готвене, се оказват уроци за живота.



Разочарована химичка се оказва начело на готварско шоу, което предизвиква революция. Добре дошли в 60-те, където единственият арсенал от пособия, с които разполагат жените, често се ограничават до кухнята, а там Елизабет Зот е във вихъра си. Така - ястие след ястие - тя променя статуквото.

               – Ню Йорк Таймс/

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 23:31 от Roo Roo

# 446
  • Мнения: 11 828
О, да!!! Смятах, че сме я пускали вече.. Браво, Ру!! Разкошна книга беше за мен. Препоръчвам и аз!

# 447
# 448
  • Мнения: 60
Здравейте? Някой разполага ли с електронен вариант на Маркус Волф: Тайните на руската кухня?

# 449
  • Мнения: 1 533

Когато 27-годишната Джоан Бергстрьом изпраща писмо и пакетче шафран на 59-годишната Имоджен Фортие, това поставя началото на едно променящо живота им приятелство. Джоан е от Лос Анджелис и наскоро е започнала да пише за кулинарните страници на голям всекидневник. Имоджен живее на остров Камано край Сиатъл, списва месечна колонка за списание "Северозападен дом и живот" и макар да може да бере миди по брега, никога не е вкусвала пресен чесън - екзотична съставка за Северозапада по онова време.

Двете жени общуват чрез писмата си и помежду им се заражда близост, която ги подкрепя по време на Кубинската ракетна криза, убийството на президента Кенеди и неочакваните обрати в собствения им живот. Благодарение на кореспонденцията ѝ с Джоан десетилетният брак на Имоджен разцъфва в нещо ново и вълнуващо, а на свой ред Джоан научава, че истинската любов невинаги ни връхлита във формата, в която сме очаквали. И тогава идва най-голямото изпитание за приятелството им - изпитание, което разтърсва интимния им свят и предизвиква безусловното им доверие една към друга.

"С обич и шафран" е не просто кратко бягство от нашия хаотичен свят, но и малко художествено съкровище. То ни напомня, че храната и приятелството са противоотровата за повечето сърдечни болки и че винаги си струва да създаваме връзки помежду си.

Общи условия

Активация на акаунт