Тя и Той

14 фев 2013

Свети Валентин е вече тук. Трифон Зарезан - също. Вие готови ли сте да празнувате с половинката? Или напоследък нещо куца? Няма я искрата? Искате ли съвет? Не, няма да ви го дам аз, а Тя и Той.

Един сатирично-романтичен сериал, на пръв поглед показващ едно недотам хармонично съжителство между Нея и Него (пояснението е нужно, че в днешно време знае ли човек, може да е Нея и Нея, Него и Него или, не дай си боже, Нея и То).

Но всъщност, след първите няколко серии става ясно, че това, което симпатичното Силве и чаровният Марто имат, е и това, за което много млади (и недотам млади) двойки без деца мечтаят – приятелство във връзката. Защото нека си го кажем направо – едната любов не е достатъчна. Липсва ли общуването, ако ще да се скъсате от обичане, рано или късно ще се разделите.

Стефания Колева и Юлиан Вергов изиграват толкова добре и хармонично ролите си, че няма как човек да не си помисли, че са заедно и извън екрана (е, за жалост не са).

Тя и Той

Не става дума за битка за надмощие между двата пола, а как да се научим да правим компромиси (или съответно да си потрошим главите, а понякога и нещо друго). Не се борите един срещу друг, а (колкото и изтъркано да звучи) заедно срещу света.

Говорете си, карайте се, ако се наложи. Само не си мълчете. Вижте Силвето – нищо не си премълчава, а Марто пак си я обича.

Ако пък вашият Марто не си пада по приказките, а вие сте цапната в устата, празнувайте, както си му е редът и по български, Трифон Зарезан с бутилка-две от виното от село и някой-друг буркан сланинка. Няма да се излагаме, я?

1910 | 14 фев 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате