Говорят ли ни цветята?

11 юни 2013
Снимка: foter.com

Всеки има цветя в своята къща, двор или балкон, но разбирате ли ги, знаете ли, че те говорят, че слушат музика и че се влияят от ароматите във вашия дом?

Доказано е, че както бебетата слушат музика в утробата, така и цветята се развиват по-добре, когато слушат класическа музика или са в стерилна среда без шум. Странно е, но вибрациите на музиката влияят върху растежа на растенията, затова градинарите съветват младите насаждения да се отглеждат в парници.

Как говорят цветята? Може да ви звучи смешно, но всяко растение казва кога му се пие вода, като променя своите листа, а ако ги наблюдавате по-дълго време, ще забележите че те се накланят винаги на една и съща страна и по един и същи начин. Много често ние бъркаме знаците на цветята, но те винаги ни показват своите желания – дали имат нужда от вода, или светлина.

Когато цветето има унил вид, не сменяйте неговото местонахождение, няма смисъл. Просто то трябва да свикне с мястото, на което сте го поставили.

Цветята се нуждаят също така от минерали, витамини и преварена вода за своя растеж и цъфтеж.

Не дръжте цветята си в задимени помещения, защото ще изсъхнат, листата им ще загубят своята плътност, цветовете ще станат слаби и тънки.

Има и цветя които плачат – това са някои от екзотичните видове, но техният плач е отровен. Трябва да внимавате да няма пряк допир до роговицата на очите, защото е много опасно и ще се наложи да потърсите медицинска помощ веднага.

Някои растения имат остри шипове и ако се убодете на тях, това ще доведе до възпаление.

Странни са цветята, всяко има своята особеност и характер. И за да се развиват правилно, трябва да внимаваме с тях и да полагаме съответните грижи, но най-вече да ги слушаме, защото те ни „говорят“ постоянно за своите нужди.
        

Надявам се да съм ви била полезна.

3793 | 11 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате