За Козирога - с любов

28 юли 2013
Снимка: graphics20

Обичам да се шегувам, че някой ден ще издам книга, озаглавена “Сатурнология за дами”. Обичам също така да се оплаквам, че вероятно в миналия си живот съм измъчвала хиляди малки, невинни кученца, за да заслужа тази тежка карма – всичките ми дълги връзки да са с Козирози. Истината обаче е малко по-друга и недотам приятна за признаване – мисля, че те са единствените, които могат да ме изтърпят.


Според всички правила на астрологията комбинацията Лъв – Козирог е толкова немислима, че чак е абсурдна. Козирогът и Лъвът нямат нищо, ама ни-що общо, те са като земята и небето, като леда и огъня, като Фреди Меркюри и Монсерат Кабайе. Но... както се казва, животът е това, което ни се случва, докато ние си правим хороскопи. Ако не вярвате на мен, питайте Мадона и нейното Козле Хесус Лус. Каква сила на духа трябва да притежаваш, за да изтърпиш Мадона, а? Особено като си близо 30 години по-млад. Тръпки ме побиват направо.

Мъжът Козирог има много достойни за уважение качества – трудолюбие, умереност, пестеливост, скромност (ако някой каже нещо за мързела, неуравновесеността, прахосничеството и фукливостта на Лъва, ще се правя, че не съм го чула, да знаете). В случая обаче най-важни са търпението и упоритостта му. А те ще му трябват в огромни количества, ако е решил да си причини нещото, наречено “жена Лъв” (ако се чудите защо си го причиняват, ще ви кажа – те са мазохисти и обичат да им е трудно). Лъвът е спринтьор, но Козирогът е маратонец. Той продължава и продължава, и продължава като зайчето на Дюрасел, дълго след като Лъвът се просне полумъртъв и с изплезен език някъде из буша. Козирогът стоически изтърпява всички фръцвания, скандали, самоубийствени атентати и драматични сбогувания, които една уважаваща себе си жена Лъв спретва по-често, отколкото ходи на фризьор. В ситуации, в които всеки нормален мъж би ѝ шибнал два шамара и би си събрал багажа, Козирогът просто опъва палатка пред вратата ѝ и спокойно чака да ѝ мине. А то ще ѝ мине рано или късно (по-скоро рано). Общо взето, връзката между Козирог и Лъв е като между мъдър дядо и неговото внуче-пубер. Може и да не звучи много секси, но е много дълбока.  

След всички тези хвалебствия има опасност да останете с грешното впечатление, че с Козирог се живее лесно, но истината е, че с Козирог се живее много трудно. Ще ви трябват много оптимизъм, сила, топлота и чувство за хумор (вродената ми лъвска скромност не ми позволява да изреждам още), за да можете да издържите темерутщината му, депресиите му, старите му рани и привързаността му към миналото. Слава богу, ние всичко това го имаме в излишък (за скромността споменах вече, нали?). Длъжна съм да предупредя, че е много трудно да извадиш Козирог от равновесие и да го ядосаш, но когато се случи (а то неминуемо се случва, ние ги умеем тези неща) гледката е страшна. Гневът на Козирога е гибелен и няма нищо общо с гнева на Лъва, който е като филм на Тарантино – навсякъде пръска кръв и хвърчат глави, но на всички им е смешно. Така че, момичета, да не прекаляваме... или поне да не е много често, нали?

Що се отнася до ухажването и романтиката, ако очаквате някоя сутрин да видите през прозореца си самолет, изписващ в розово името ви и куп сърца – забравете (много сте разочаровани, знам, зна-а-ам). Козирогът е практичен, той просто ще ви запознае с майка си и ще ви предложи брак и куп деца. Не звучи много филмово, така е. Но когато вместо букет ви подари голям буркан аншоа, защото знае колко много я обичате, си давате сметка, че любов има и извън филмите. И си е съвсем истинска даже. 

9933 | 28 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате