Най-честите грешки в грима

15 май 2013
Снимка: Димитър Александров

Преди известно време попаднах на един много интересен израз "Your makeup should never enter the room before you do” – „Гримът ви не трябва да влиза в стаята преди вас“. И е много верен…

За съжаление, напоследък много често виждам жени и момичета, които ме карат да си мисля, че огледалото им е изиграло лоша шега. Добре, съгласна съм - всички грешим и вероятно това, което ще напиша по-долу, вече сте го чели. Но дали и вашето огледало не е от шегаджиите? Излизате от къщи, мислейки, че сте скрили това-онова с грим, без да подозирате, че сте си сложили 10 години отгоре. И тук не казвам, че трябва да имате уменията на професионален гримьор, а съвсем елементарни нещa, върху които да помислите, защото те могат да променят начина, по който изглеждате. И така, най-често срещаните грешки в гримирането са:

 •  Грешен цвят фон дьо тен и не добро разнасяне на продукта към врата. В манията си да прикрием всяко несъвършенство или защото искаме да сме по-тъмни, често се избира неподходящ фон дьо тен. Когато такъв ФДТ е разнесен само до линията на челюста, но не и надолу към врата, карате хората да си мислят, че главата ви няма нищо общо с вашите врат и тяло.
 • Коректор, несъответстващ на цвета на вашата кожа (или фон дьо тен). В желанието си да скриете неприятните пъпчици или петънца по лицето, използвайки коректор, различен от цвета на вашата кожа (или ФДТ), рикувате да станете на петна. Така не скривате нищо, а напротив привличате вниманието към тези места още повече.
 • Пренебрегване или прекаленото използване на руж. Това е продукт, който е най-пренебрегван. А така променя вида! Разбира се, понякога прекалената му употреба може да навее мисълта, че работите като аниматор-клоун за някой детски парти клуб.
 • Пренебрегване на веждите или неестественото им очертаване. Веждите са рамките на лицето - може да ги направите много грозни или изобщо да липсват. Учудва ме, че все още има момичета и жени, които използват плътен черен молив, за да очертават веждите си. Шокиращо е!
 • Поставяне на сенките върху клепачите, без да се разнесат. Тогава цветовете изглеждат като петна, поставени не на място.
 • Прекаляване с озаряващи продукти. Да, напоследък блестящите продукти са много на мода. Но ако не сме сигурни как се използват, по-добре да ги избягваме, иначе рискуваме да ослепим някого.
 • Прекаляване с бронзиращи продукти. Също както озаряващите продукти, бронзантът е малко капризен продукт, към който трябва да подхождате внимателно.
 • Силно подчертани устни с тъмен молив. Ако си мислите, че по този начин правите устните ви да изглеждат по-големи и предизвикателни, то много грешите.
 • Червило по зъбите. Това е една от грешките които правим, понякога несъзнателно, но е най-отблъскваща за мъжете.
 • Слепени мигли. Всички харесваме големите мигли. Но не прекалявайте със спиралата!!!
 • Непочистването на грима преди лягане. Ако не си почиствате грима преди лягане, рискувате кожата ви да остарее преждевременно. Не си го причинявайте доброволно!

И все пак не забравяйте да залагате на естествената си красота, а гримът само ще ви помогне да я подчертаете още по-добре! Усмивката е най-добрият грим, така че никога не забравяйте да я носите.

10366 | 15 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате