Три козметични процедури за удължаване на младостта

20 сеп 2012
Снимка: .sxc.hu


Много често, даже неголям козметичен дефект (бръчката между веждите или малкият белег след шарка) създава големи притеснения.

Всяка преживяна година оставя отпечатък на нашата кожа, променя нейната структура, еластичност, гъвкавост, способност да задържа влагата.
В миналото за отстраняване на бръчки и провиснала кожа имаше нужда от сложни пластични операции. Но и пластичните операции или инжекционната корекция на бръчките не са способни да подмладят кожата.
Съвременната медицина предлага нов комплексен подход, който позволява бързо и безболезнено да се справим с възрастовите изменения – това е съчетание на три метода, допълващи и усилващи действието си един след друг:  контурна пластика, биоревитализация и мезотерапия.
В последните десетилетия бяха предприети много опити по създаване на биологични или синтетични инжекционни импланти. Но повечето биологични материали се резорбират с течение на годините (мастна тъкан, колаген), а синтетичните дават такива странични ефекти като миграция на препарата под кожата, възпаления, алергични реакции и други нежелани последствия.

 Контурна пластика

За корекции на бръчки и гънки със средна дълбочина, както и за контурна пластика на устните, се използва специален препарат на основата на хиалуронова киселина. След въвеждането му под кожата под формата на гел,  той акумулира вода в зоната на инжекцията, което довежда до увеличаване на обема на кожата, изглаждането на бръчките и овлажняването. Една от особеностите на препарата е достатъчно дългото му действие, той има уникалното свойство да съхранява първоначалния си обем за дълго време. Въведеният препарат се разтваря напълно.
Друг препарат с по-лека текстура се използва за корекции в областта на очите, за премахване на мимическите бръчици и „пачия крак”, за отстраняване на бръчките над горната устна, недълбоките гънки на челото.

 Следващата крачка след корекцията на бръчките – това е методът на биоревитализацията.

Това е иновационен и високоефективен метод, позволяващ възстановяването на тонуса, еластичността и цвета, присъщи на младата и здрава кожа. Тя не само подобрява нейния външен вид, но и възстановява вътрешната среда, характерна за младата кожа, реално забавяйки стареенето. В наши дни това е най-популярният, най-ефективният и универсален нехирургичен метод за борба със стареенето и различните дефекти на кожата. Той позволява да се подобри цветът на лицето, повишава тонуса на кожата, отстранява бръчки и пигментни петна, а също така и куперозата (разширените кръвоносни съдове).

 Продължаване и усилване действията на въведените препарати става чрез мезотерапия.

Мезотерапията е съвременен инжекционен метод, същността на който се състои в изпълнението на много повърхностни и абсолютно безболезнени инжектирания. В клетките на епидермиса се доставят активни лечебни вещества, които с времето изпълняват своята естетическа функция, напълно извеждайки се от организма.  Това е едно иновационно, специално подбрано съчетание от препарати (или „мезотерапевтични коктейли”), индивидуално съставено от лекарите в зависимост от всеки конкретен случай.
Този метод е достатъчно широко използван в клиничната практика, така че позволява да се намалят рисковете от странични ефекти и алергични реакции.
Достигнатият резултат винаги е основан на подобрението на здравето, защото мезотерапията възстановява физиологичните процеси в проблемните зони.
Ефектът от мезотерапията е обусловен, преди всичко, от два фактора:

  • стимулиране активацията на клетките на кожата, което води до изхвърляне на биологични активни вещества и активиране на процесите в кожата.
  • въвеждане на специални препарати (хранителни, витаминни, овлажняващи и др.) непосредствено в дермата. Ефектът зависи от въведения препарат, начина и количеството му.

Концентрацията на хранителни вещества в участъка на инжекцията създава запас, който стига за дълъг срок от време. По такъв начин даденият метод позволява да се върнат назад необратимите процеси на стареене.

Доказано е, че прилагането на тези методи оказва общо оздравително влияние на човека и подмладява целия организъм. Въведените препарати не са токсични, не оказват странични реакции, а безопасността им е доказана с клинични изследвания.

4726 | 20 сеп 2012

Facebook коментари

Добави коментар

1 коментар

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате