Модните тенденции за новия есенно-зимен сезон

25 окт 2012
Снимка: paperdollromance

Завършиха Седмиците на модата в Ню Йорк, Париж, Лондон и Милано. Почитателките на модата могат да избират между онова, което ще бъде тренди през есента и зимата. А то не е никак малко! Можете да се убедите и сами чрез цялото многообразие, което дизайнерите и модните къщи ни предложиха…

 

Hyperform

Новият моден сезон определено ще премине под знака oversize. Обемите и формите са доста преувеличени – полите и връхните дрехи са с пищен силует.

Dark Romance

Мрачната готическа романтика е във фокуса на много от колекциите, които шестваха по подиумите. Черното никога не може да бъде грешка! Ето защо е просто задължително да имате в гардероба си поне един ансамбъл total black.

Colours

Разбира се, че предишната тенденция има свой антипод – актуални ще бъдат и много ярките тонове. Червено, жълто, оранжево, казано накратко – цвят!

Baroque

От пищността на този стил дизайнерите заеха за гардероба на съвременната жена разкошните тъкани (жакард, тафта и т.н.), отделни елементи от декорациите (лъскави обшивки, блестящи камъни и други подобни) и „старинни” украшения. Една визия, напомняща за разкошен гоблен, който украсява кралски палат. Визия, особено подходяща за вечерни и официални тоалети.

Military Vintage

Военните силуети отново „маршируват” по подиума. За новия сезон дизайнерите обявиха пълна мобилизация и потърсиха вдъхновение в историята на армейските облекла.

Equestrian

Образът на волната ездачка има множество интерпретации за предстоящите есенни и зимни месеци. Започвайки от амазонката и стигайки до cowgirl… Можете да изпробвате всеки един от тях.

Leather Accent

Кожата е една от ключовите материи за идващите есен и зима. В различни оттенъци (като за предпочитане са тъмните) и с различни вариации – със или без косъм. Много често се съчеттават и различни видове и вместо желязната, ставате „Кожената лейди”. Друга вариация по темата е от кожа да бъдат само отделни елементи в тоалета.
 

Countryside

Традиционният английски стил не е задължително да бъде скучен! Пуловери с рустикални мотиви и подходящо подбрани кепета ще създадат много настроение.

Seventies’ prints

Вече няколко сезона подред е просто невъзможно да си представим гардероба на всяка уважаваща себе си дама, без дреха, която е украсена с принт. Тенденцията сега отдава своите предпочитания на психоделичните мотиви в стила на лудото седмо десетилетие на миналия век.

Boy Meets Girl

Андрогинните решения отново изкушиха дизайнерите. Но сега те звучат много по-женствено и нежно и мъжкото остава на заден план.

Orient Express

Изтокът отново дефилира по подиумите. В колекциите се забелязва влиянието на Азия – принтове повлияни от китайската митология, широки колани, напомнящи за традиционното оби, с което се стяга японското кимоно и още много подобни решения.

Retro Future

„Модата на бъдещето е в нейното минало!” – този малко странен девиз е характерен за множество дизайнерски предложения, които обединяват елементи от ретрото с футуристичните детайли на бъдещето.

Грим & Коса

В грима за очи на почит са смелите решения – жълтото, сапфирено синьото, червеното, виолетово… Най-дръзките дами могат да спрат избора си на блестящите сенки – една алтернатива на матовите, които бяха предпочитани досега. За по-консервативните е предназначено сивото във всичките му нюанси.
Друга характерна тенденция ни напомня за приказната Снежанка. Лице бяло като сняг, с устни червени като кръв. Разбира се, в този случай акцентът е върху тях, а очите остават на „заден” план. Макиажът тип smokey eyes не отстъпва завоюваните си позиции, но вече е в нова,  light версия. В прическите триумфално се завръща плитката. И то само една – като акцент във фризурата. За дамите все по-актуални стават и късите дължини. Водещ цвят е червеният.
 

3023 | 25 окт 2012

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате