Отлагат излизането на филма по “Петдесет нюанса сиво”

15 ное 2013

Излизането на филмовата адаптация за голям екран на книгата "Петдесет нюанса сиво" на британската авторка Е. Л. Джеймс бе отложено за 2015 г.

Причината – продуцентите срещнаха трудности при избирането на актьор за главната роля, пише на официалната страница на филма във Фейсбук. Първоначално бе предвидено филмът да излезе на 1 август 2014 г., но впоследствие събитието бе отложено за 13 февруари 2015 г., в навечерието на Свети Валентин, уточнява специализираното издание "Варайъти". "Петдесет нюанса сиво" е първата част от трилогия, разказваща за сексуалната връзка, оцветена със садо-мазо нюанси, между студентка и млад милиардер. Тя имаше огромен успех сред читателите с продадени 70 млн. екземпляра на 50 езика. След ожесточена борба между холивудските студиа, накрая "Юнивърсъл" се пребори за правата върху адаптацията през март 2012 г. Ролята на милиардера Крисчън Грей обаче създаде трудности на продуцентите, на които бяха нужни месеци, за да се спрат на британеца Чарли Хънам ("Синове на анархията").

Той обаче се отказа от проекта през октомври и накрая ролята бе дадена на друг британски актьор – Джейми Дорнан, който изигра ролята на граф Аксел Ферсен в "Мария-Антоанета" на София Копола. Ролята на студентката Анастейша Стийл ще се играе от Дакота Джонсън ("Социалната мрежа"). Според "Варайъти" реализацията на филма трябва да започне през декември. Все още не се знае дали "Юнивърсъл" няма да я отложи още.

 

/БГНЕС

1690 | 15 ное 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате