Дует от ново поколение

31 мар 2013
Снимка: Agency For Bulgarian Artists

Две български музикални звезди и то от световна величина, направиха опасно добра колаборация, с която ще накарат колегите си искрено да им завидят, а меломаните – да ликуват. Известният цигулар Веско Ешкенази и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова – Печенката (познаваме я от хита на миналото лято „Дим да ме няма” feat. Графа и Бобо) записаха популярното „Либертанго” на аржентинеца Астор Пиацола в аранжимент на Печенката. Очаква се в скоро време двамата да заснемат и видео към композицията.

Един до друг застават:

Веско Пантелеев – Ешкенази едва ли има нужда от представяне. Той е концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам.
Участвал е в концерти заедно с Монсерат Кабайе, Пласидо Доминго, Алексис Вайсенберг и мн. др.  Лауреат е на международните конкурси за цигулари в Пекин и Лондон. Концертира в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай.

Адриана Николова – Печенката е едва 18-годишна, но това не ѝ пречи да е носителка на титлата от Световното първенство по бийтбокс в Берлин, Германия. Притежателка е и на третото място в престижния конкурс „Император на микрофона” в Австрия. Тя е единственото момиче у нас, занимаващо се бийтбокс. Същевременно е ученичка в Националното музикално училище „Любомир Пипков”, специалност „Оперно пеене”.

1661 | 31 мар 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате