Българският спектакъл “Паякът” – в Ню Йорк

31 май 2013

Благодарение на дългогодишното сътрудничество между Фондация „Арт Офис” и The Drama League от Ню Йорк, спектакълът „Паякът” (режисьори и автори на текста Йордан Славейков и Димитър Димитров; участват Пенко Господинов и Анастасия Лютова; ТР „Сфумато”), е селектиран в програмата на престижния Международен Фриндж фестивал.

От 9 до 16 август постановката ще се изиграе най-малко 5 пъти на различни сцени в града. По време на гостуването си режисьорите Йордан Славейков и Димитър Димитров (които са и автори на текста), са поканени да се включат и в интензивен режисьорски тренинг. Към тях за обучението ще се присъединят и още двама млади режисьори – Веселин Димов и Георги Георгиев-Антика.

Поканата за гостуване на български спектакъл на Фриндж фестивала е сериозен пробив, дължащ се на четиригодишна съвместна работа между български и американски театрали. През изминалите години в България гостуваха поредица от мениджъри и театрални творци от САЩ. Те се включиха в дискусии, бяха водещи на уъркшопи, изнасяха лекции, бяха част от специално поканените гости за Шоукей с програмата по време на МТФ „Варненско лято” и имаха възможност да се запознаят с най-добрите образци на българския театър и техните автори. 

С радост изпращаме „Паякът” на задокеанско театрално пътешествие и с надежда очакваме тези щастливи случки да зачестят!

995 | 31 май 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате