Сдържаността към потенциалния партньор вреди на връзката

12 окт 2013
Снимка: sxc.hu

Сдържаността към потенциалния партньор вече не е привлекателна за противоположния пол, установи изследване на британския сайт за запознанства eHarmony.co.uk.

Изследването установило още, че само 4 на сто от анкетираните 1000 необвързани смятали, че трябва да изчакат, преди да отговорят на съобщение на евентуален нов партньор.

"Държането на положение, изразяващо се в отговор на съобщение едва няколко дни след любовна среща, не важи в днешното време на мигновена комуникация", казва експертът по връзките Джени Трент Хюс.

Мобилните телефони и социалните мрежи са нещо, заради което няма никакви извинения за забавяне на отговора. "Тази техника работеше най-добре във филмите, но в реалния живот винаги е имала сериозни недостатъци. Хората отговарят най-добре на положителни действия. Усмивки и уважение са най-добрата тактика", твърди експертката.

Въпреки изкушението, необвързаните трябва да се въздържат от "следене" във Фейсбук преди първа среща, макар че 38% от анкетираните признали, че правят точно това. Причината е, че това води до създаването на предварително мнение за човека, което в повечето случаи е невярно, твърди Хюс.

Друго изненадващо разкритие е, че няма проблем да се говори за бивш партньор или партньорка на първа среща, но само ако разговорът е в положителен контекст. "Въпросът не е за кого говорите, а как говорите за него. Ключът е в позитивността. Ако сте позитивни, можете да споменавате бившия си. Гневните излияния за лошия минал опит са това, което може да съсипе срещата. Обикновено хората реагират най-добре на положителни и открити действия, така че сдържаното поведение може да донесе само едно нещо – затваряне на вратата пред потенциално успешна връзка", допълва Хюс.

Макар много първи срещи да се състоят в бар или кръчма, прекаляване с алкохола съвсем не е желателно, предупреждават експертите.

 

/БГНЕС

1791 | 12 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате