Да бъдеш или да не бъдеш… секси

14 окт 2013
Снимка: mysza831/Foter

Когато става въпрос за влюбване и привличане, това, което въздейства положително на един мъж, може да има съвсем негативно влияние върху друг. Но, според специалистите по междуличностни отношения, има някои женски недостатъци, към които всички мъже се отнасят негативно и които превръщат всяка жена в най-непривлекателния за тях обект. Кои са те?

Все ми е тая…

Има жени, които доброволно се отказват да бъдат сексапилни. Даже напротив, те силно се обиждат, ако някой даже загатне, че ги счита за привлекателни за другия пол. Те като че ли искат да докажат на всички около тях, че собственото им тяло няма никакво значение и че изобщо не ги вълнува мнението на околните за външния им вид. Характерни черти на такива жени са:
мърляви
с мръсни дрехи
лош дъх и неприятна телесна миризма
със следи от козметика по яката
неподдържани коси
необезкосмени крака и мишници
мръсни крака и нокти
и т.н.

Естествено, неугледният вид може да не бъде забелязан или да бъде извинен в някои ситуации, но когато един мъж срещне за първи път една такава жена, той не може да знае дали това е случайност, или е нейният обичаен „стил“.

Ниска самооценка

Липсата на самочувствие много бързо разрушава женския сексапил в очите на мъжете. Те веднага забелязват кога една жена няма високо мнение за себе си и така тя губи своята привлекателност в очите им.
Повечето мъже считат, че високата самооценка е част и даже предпоставка за истинската сексуалност и най-малкият намек за нейната липса се превръща в отблъскващ фактор за тях. Към външните признаци на тази категория жени, според тях, се отнасят:
наднорменото тегло
лошата координация на собственото тяло
липсата на интелигентност и блясък в погледа
ниско самочувствие
бяло памучно бельо
нежелание да бъде привлекателна
отпуснати мускули
• ленивост
• безразличие към собствената външност

Прекалено големи усилия

Прекаленото старание на жената да бъде по-сексапилна може да доведе до напълно противоположен резултат. Мъжете не харесват, когато тя прекалява в това отношение. Благодарение на своята интуиция и на логичното си мислене те стигат до извода, че когато човек толкова много се старае да се представи в някаква светлина, в случая да изтъкне сексапила си, това означава, че той изобщо не е толкова сексуален. Към тези женски сигнали мъжете отнасят:
прекалена обиграност
престорена наивност
агресивност
прекалена слабост
• груб материализъм
твърде съблазнително поведение
прекалено впити дрехи
прекалена настойчивост
несъответстващо на ситуацията облекло
опитите да се държат съблазнително в неподходящи ситуации

Най-неприязнено е отношението на мъжете към откритата агресивност. В процеса на сексуално привличане жената трябва да даде сигнали на мъжа, че той може да се приближи към нея безопасно. Затова агресивността влияе негативно на този процес. Настойчивостта говори за прекомерни усилия, а мъжете чувстват това и бързат да избягат.

Издигане на бариери

Понякога жените, в стремежа си да изтъкнат своя сексапил, издигат бариери между себе си и мъжа, заради когото искат да бъдат по-привлекателни. Той долавя стената между тях и се опитва да се противопостави. Сред най-често използваните методи можем да споменем следните:
липса на флирт
мъжкарско поведение
демонстрация на липса на интерес към противоположния пол
държание на примадона
прекалена критичност или песимизъм
негативно отношение към мъжете
впечатление за липса на способност да изпитва истински чувства
демонстрация на лошо настроение или безразличие

Лоши навици

Някои лоши навици също могат да отблъснат мъжете. Към тях спадат:
тютюнопушене
прекаляване с алкохола
гризане на ноктите
постоянно дъвчене на дъвка
употреба на наркотични вещества

Лош вкус

Много често, в желанието си да станат по-привлекателни и секси, жените прекаляват при избора на дрехи и аксесоари, с което предизвикват отрицателни реакции у мъжете. По принцип мъжете предпочитат сдържаността във всичко, а крайностите ги плашат. Към тях спадат:
прекалено пъстри дрехи
прекаляване с декоративната козметиката
яркочервеното червило
лакът за коса
твърде дългите обеци
тесни дънки на жени с широки бедра
развалени зъби
прекалено силен парфюм

Вулгарно поведение

Мъжете също имат свои критерии за вулгарност, а именно:
гръмко говорене
неправилен говор
излишна кресливост
неприятен тон и интонации на гласа
грубо поведение
лоши маниери
пищене
флиртуване с няколко мъже едновременно
ненужни и неуместни разговори за секс

Личностни недостатъци

За много жени е непосилно да променят някои от своите недостатъци, въпреки че точно те отблъскват мъжете от тях. Например:
недостатъчна интелигентност 
постоянно мрънкане
липса на чувство за хумор
негативно отношение към околните и живота
липса на цел и енергичност
прекалена самовлюбеност
лъжи
злоба
склонност към изневери
язвителност

Ако се вгледаме в списъка на грешките, които жените допускат в контактите си с мъжката част на човечеството, можем да стигнем до извода, че точно за тях постоянно са ни предупреждавали нашите майки. Но въпреки това много жени продължават да ги допускат и сега, а това води до загубата им на привлекателност в очите на другия пол и на практика се оказва голяма пречка в стремежа им да бъдат обичани и щастливи.

5502 | 14 окт 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате