Мотивирайте се!

18 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Чувствате се заклещени в света, който сте създали. Това е една от най-страшните истини, които човек може да открие за себе си. Не намирате правилните решения на нито един от наболелите проблеми, като се започне от  няколкото килца отгоре, непоносимостта към свекървата или тъщата, минава се през нахалните съседи, които нямат друга цел в живота, освен да досаждат и да ви затрупват със своите проблеми, докато се стигне до скорошното напускане на работа. Взирате се в цифрите, които образуват годините ви, но сте далеч от кризата на средната възраст и няма начин да я представите като единствена виновница за вашето състояние. 

Иска ви се да изкрещите, нали?

Но колкото и тривиално да звучи, няма връщане назад. Вместо да се затваряте в себе си и да изпадате в ненужни депресивни състояния – мотивирайте се! Още сега! Нека всички проблеми и проблемчета бъдат част от мотивацията ви за по-добър и стойностен живот. Това е най-малкото, което заслужавате.

С чаша горещо кафе или чай в ръка, настанени в най-уютното кътче от дома, започнете разговор със себе си. Не, никак не е срамно и не слушайте врели-некипели, че видите ли, било признак за лудост. Запитайте се кой контролира живота ви – някой друг или вие самите? Какво може да ви вдъхнови да стартирате така мечтаната промяна? Неистово я желаете, нали? Поставете си конкретни цели, които са по-лесно осъществими и след време те ще ви отведат до реализирането на всяка една по-голяма мечта и по-съществена цел. 

Мотивирайте се със снимки.

Нека са само няколко в началото. Изберете снимки на неща, които харесвате и бихте желали да притежавате, или така жадуваните места по света, които искате да посетите, и ги окачете на видно за вас място. Това ще ви накара да работите по-усилено за тяхното реализиране. След всяка осъществена мечта или постигната цел сменяйте снимката и на нейно място слагайте нова. Успехът няма да закъснее. Повярвайте най-вече в себе си. Човек е способен на всичко. 

Споделете мечтата си с най-близките ви хора.

 Вероятно ще се страхувате как да ги погледнете в очите, ако се провалите. Никой няма да ви обещае, че ще е лесно. Но именно този страх би могъл да бъде най-големият ви стимул.  

Прочетете мотивиращите истории на други хора.

Убедена съм, че ще откриете себе си в написаното и у вас ще започнат да бушуват разноцветни чувства. Уловете ги и ги използвайте, за да напишете вашата история. Един ден някой ще я прочете и е напълно възможно вие да сте “виновник” за неговия успех.

Не правете нищосамо защото някой ви е казал.

Направете го, защото сте открили, че го искате искрено и го заслужавате. Бъдете смели в решенията си, имайте кураж и вършете нещата с ентусиазъм. Никой няма да си мръдне пръста и да свърши “мръсната” работа  вместо вас. Ключът към всеки успех – това сте вие самите. 

 

Преследвайте целите, които ще ви превърнат в хора, направили много за себе си, за тези, които обичат, и оставили не просто следа, а дълбока диря със собственото си съществуване.

1905 | 18 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате