Боим ли се от мечтите?

29 юни 2013
Снимка: sxc.hu

Често животът ни подлага на изпитания, по време на които и след това много неща се променят за нас и да мечтаем вече ни се струва луксозно преживяване. Сякаш забравяме, че ни се полага, а ако мине повече време, отвикваме съвсем, защото сме си позволили да мислим, че така предпазваме себе си. Повтаряме си „Не очаквай нищо и няма да страдаш“, но не съдържа ли това изречение най-голямото страдание? Не е ли тъкмо мечтата полетът на нашите мисли и чувства към щастието? Не е ли несправедливо да затваряме очите си за бъдещето? Отговорите: Да, да и да... 

Изразите: „Хвърчиш в облаците“ и „Я слез на земята“

Хей, няма нищо лошо да не прекарваш цялото си време здраво стъпил на земята, нали? Нима чувството след красив сън е лошо? Е, както във всяко нещо и тук е редно да има някакви граници и трябва да се съобразим с реалността, но дори и понякога да не го направим, никой няма да ни съди. Затова се гмурнете смело в мечтите си и обърнете гръб на нещата, които ви потискат и спират, избягайте им, преди да са успели да обсебят съзнанието ви и да ви препрограмират в нещо, което не сте и не бива да бъдете! 

Какво ни носят мечтите?

Дори и да сме много далеч от мечтаното, чувството, докато мислим за него, непременно ни прави щастливи. Тези мигове ни презареждат и правят ежедневието ни по-усмихнато. Освен това мечтите поддържат очакването на положителни неща в живота ни, а това определено действа като магнит за щастливи мигове. Съберете си възможно най-много такива и се уверете сами, че умора от усмивки не съществува! 

За какво е здравословно да мечтаем?

Всеки знае, че от мечта до мечта има разлика... И не е тайна, че те могат да бъдат и болезнени. Недостижимите мечти трудно се преодоляват, това става само след като осъзнаем тяхното негативно влияние върху нас и ги отблъснем. Мисля, че най-добрият ни съюзник в това е самият живот. Времето непрекъснато променя нашите желания и с всеки изминал ден мечтите ни еволюират. Това е и част от нашето личностно израстване. За всеки идва момент, в който осъзнава грешките си от миналото. Затова е добре да приемаме всичко като урок, като препятствие, през което е трябвало да минем, за да стигнем до настоящия момент. Изминавайки този път, ние се научаваме да се наслаждаваме на живота си, разбираме кое в него е истински стойностно. 

Размяна на сбъднати мечти

Мисля, че с това изречение може да се дефинира любовта. Тя буквално може да сбъдне мечтите ви. А може функцията ѝ да се окаже именно такава. Желанието да направиш щастлив някого е като подарък, който правиш и за самия себе си. 

Детството – хранилище за мечти

Често хората си задават въпроса: “За какво мечтаеше като малък?“. От онези първи наши съзнателни мечти можем да извлечем голяма полза. Детството може да свърши в един момент, но това не значи, че не можем да се върнем мислено в него и да си припомним силата, с която сме мечтали като деца. И 5% да извлечем от нея, би било достатъчен тласък и сигурен успех за нас. 

Как да осъзнаем от какво наистина имаме нужда?

Задавали ли сте си някога въпроса: "Какви трябва да бъдат мечтите ми"? Няма ограничения за това, но според мен е важно резултатът да е щастието ни, което не причинява нещастие на никого. От това има нужда светът, в който живеем. 

Като заключение искам да ви подсетя, че при най-големите ви мечти конкуренцията е най-малка! Затова не се отказвайте от тях и се стремете пътят към осъществяването им да осмисля живота ви.

1957 | 29 юни 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате