Аз и огледалото

24 юли 2013
Снимка: sxc.hu

Може би единственото мнение, което измества това на любимия човек за външния вид на една жена, е това на Негово Величество Огледалото. А то доста често си мени мнението и понякога успява да ни изтощи от пробване на най-различни комбинации в търсене на перфектната визия. В същото време обаче то ни помага най-много да се доближим до търсения ефект. Не става въпрос за перфектна визия като на манекен, а да открием хармонията между настроение и стил на обличане и да се чувстваме добре в собствената си кожа.

Приятел с огледалото

За мен огледалото е като искрен приятел. А как да не се усмихнеш на подобно приятелство! То няма да скрие, ако нещо в мен го смущава. Няма да се опита заобиколно да ме подсети, че нещо не ми е наред. А и в случая – колкото по-малко тактичност, толкова по-добре. Когато сме насаме – аз и то, си казваме всичко. 

Погледнете недостатъците си от различен ъгъл

Да, буквално за ъгъл става въпрос! Ако нещо точно определено не ви харесва, имате вариант – проверете дали изглежда еднакво зле от всички възможни ъгли. С радост ще откриете, че има „кадри“ на които въпросният недостатък едва се забелязва, а дори и такива, на които присъствието му стои чаровно. Не е изключен и вариантът само вие да си го виждате. Дори има и доказателство, което да потвърди тезата ми – разгледайте снимките, на които се харесвате най-много и се опитайте да си спомните „точната формула“, която сте видели в огледалото преди да се снимате. Ще откриете, че не винаги сте харесвали вида си, а резултатът на снимките е неоспорим. 

Защо е важно да се научим да приемаме недостатъците си

Ясно е, че няма човек без такива. Ако подозирате някого и сте готови да започнете да изреждате имена на съвършени за вас личности, само се замислете за момент – дали те не са се научили да изглеждат щастливи със своите недостатъци? А и тази дума – недостатък, сама по себе си като че ли е неподходяща. Все пак има толкова красиви различителни белези на хората по целия свят! 

Чиста доза оптимизъм

Бихте могли да използвате огледалото като платно, заредено с оптимизъм, което да съзерцавате безплатно всеки ден. Преди време се натъкнах на историята на един човек, който е открил начин да се усмихва всяка сутрин. И тук внимавайте - фокусът става с огледало! Веднага щом станете от леглото и се озовете пред огледалото в банята се усмихнете с най-широката си възможна усмивка, като за целта може да си помагате с два пръста, които да пъхнете в ъгълчетата на устните си... това обаче задължително преди да измиете лицето и зъбите си. Човекът споделя, че след по-малко от минута и с помощта на нелепото си сънено, но идиотски ухилено отражение в огледалото, е започвал деня си със страхотно настроение и усмивка.

Смеейки се на себе си, бихме станали по-толерантни към околните, а това безспорно е много ценно качество, което би ни помогнало да осъзнаем кои са истински важните неща в живота ни. 

Каквото и да си говорим, огледалото е един доста сложен учебник за познанието „Заобичай себе си“. То се учи цял живот и постоянно ни подлага на най-различни изпити. Не се страхувайте от изпитващия, защото всяка възраст ни носи различна красота и изпълва живота ни с цветна дъга от смисъл. Насладете ѝ се!

1888 | 24 юли 2013

Facebook коментари

нов коментар

Моля, влезте, за да коментирате